Назад до По света

В полски приют за животни се появи котка медицинска сестра

В приюта за животни в полския град Бидгошч живее невероятна котка, която помага на други животни да се възстановят след операция.

Черният котарак на име Радеменес се държи точно като медицинска сестра. Той живее в приюта от 2014 година насам.

"Предишните му собственици го доведоха при нас, когато беше само на 2 месеца. Той беше с диагноза възпаление на горните дихателни пътища и трябваше да бъде приспан", казва ветеринарният лекар Лусина Кузел, служител на приюта.

Здравословното състояние на животното е било толкова тежко, че медиците решават да го изолират от другите котки. Въпреки това Радеменес успява да се излекува.

След като котаракът се е почувствал по - добре и е в състояние да се движи свободно на територията на приюта, той започва да се грижи за другите животни.

"Когато в приюта се появява болно животно, котка или куче, Радеменес отива при него, опитвайки се да го прегърне, топли го и очевидно го подкрепя морално. Понякога той дори ближе ушите им", казва ветеринарят.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4. Анонимен
А моят котарак...След като беше в клиника,заради счупен таз,опитваше да защити другите животинки от ....лекаря.Мислеше,че им причинява болка.И въпреки собствените си страдания,опитваше да пази кучета и котки......
3. Анонимен
и животните започнаха да помагат а политиците кога
2. Мона Лиза
Котето Радеменес е спасено от болеста за да помага на болните, бедстващи животинки....браво на него
1. Анонимен
Че и черен много хубав , браво
Виж още отзиви
Коментирай
loading...