🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до По света

Тигър уби жена в зоопарк

Жената, която е починала не е имала причина да бъде в заграждението при тигъра. Сара Макклей на 24 години е била нападната от суматрийски тигър в South Lakes Wild Animal Park във Великобритания.

След нападението тя е откарана в местната болница, но за съжаление по - късно умира от раните си. Полицията все още разследва причините за тежкия инцидент.

Собственика и основател на South Lakes Wild Animal Park, Дейвид Гил не може да намери обяснение, какво е провокирало младата жена да влезе в заграждението при тигъра. Според него тя не е изпълнила правилно процедурите за безопасност и това е довело до трагичния инцидент.

Младата жена по необяснима причина е отворила вратата на заграждението, където се е намирал тигъра и е влязла при него. Тя е работила в парка от няколко години и според собственика Дейвид Гил е била много опитна при работата с големите котки.

Според него стандартите за безопасност в зоопарка са на нужното ниво и инцидента е продиктуван единствено от безразсъдното поведение на младата жена.

Инцидента е станал около 16:00 часа този петък (24 май) по време, когато парка е бил отворен за посетители. Собственика на парка, Дейвид Гил, описва Сара Макклей като едно щастливо и жизнерадостно момиче.

Той не обвинява тигъра за случилото се, тъй като това е нормално поведение за голяма котка, когато някой наруши личното й пространство. Гил призова хората да не обвиняват тигъра и заяви, че той ще продължи да живее в парка.

Веднага след инцидента парка беше затворен и посетителите бяха помолени да напуснат, но понеже инцидента не е по вина на парка той бе отворен за посетители още на следващия ден - в събота.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...