🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Нов вид костенурка бе открит в Мексико

Учени откриват и описват нов вид костенурка в западната част на Мексико. Местните жители от години знаят за съществуването на този вид костенурки и са казвали на учените за тях.

Едва наскоро обаче този малък вид костенурка бива открит и описан от научните среди. Името на новооткритата костенурка е „Kinosternon vogti". Тя е по - бърза от повечето видове костенурки и има жълто петънце на върха на носа.

Костенурката обитава Тихоокеанското крайбрежие на Мексико. По - специално щата Халиско в реки и ручеи, в близост до курортния град Пуерто Валярта.

Фабио Херман Купул от университета в Гуадалахара, съобщава:

„Става въпрос за вид, който се среща единствено в този регион. За съжаление до момента сме открили много малко екземпляри, което навежда на мисълта, че новооткрития вид костенурки е застрашен от изчезване."

Тези костенурки обичат сенчестите места, далеч от парещите слънчеви лъчи. Друга тяхна отличителна черта е, че са значително по - бързи от повечето останали видове.

Принадлежат към семейството на тинестите костенурки и могат спокойно да се поберат в човешка длан, тъй като достигат размери от едва 10 см. До момента са открити едва 9 екземпляра от този нов вид, като 5 от тези костенурки са открити мъртви.

Снимка: aldianews.com

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...