Назад до Общи

Разлика между хората, обичащи кучета и котки

Това дали обичате повече котки или кучета говори много за Вас като личност. Според проведено изследване в САЩ 39 % от домакинствата имат поне едно куче. На второ място са котките с 33 % от домакинствата. Въпросът е:

Може ли избора на домашен любимец да разкрие малко повече за това кои сме ние?

Отговора е, че често това наистина е така. Проучванията показват, че много хора си избират любимец спрямо това какъв любимец са имали техните родители, когато са били деца. Фактори като възраст или жизнено място също играят важна роля за избора на домашен любимец.

Родителите с малки деца са по - склонни да си вземат куче, което да може да си играе навън с детето, докато по - възрастните или самотни хора предпочитат котките. Хората, които живеят в къща с двор са по - склонни да си вземат куче, докато тези живеещи в апартаменти предпочитат котки или малки породи кучета.

Кои животни са най - обичаниКои са най - обичаните животниВсе пак изследванията показват, че има разлики между хората, които предпочитат кучета и котки. Проучването е направено от университета в Тексас и показва, че хората предпочитащи кучета са по - екстровертни, приятни и добросъвестни от тези предпочитащи котки.

От друга страна хората, които обичат котки са по-креативни, приключенски настроени, но и склонни към неврози и тревожност. От това какъв домашен любимец предпочитат хората, може да се съди и за техните политически предпочитания. Едно обстойно проучване проведено сред над 200 хиляди стопани на домашни любимци показва, че хората, които предпочитат кучета предпочитат повече по-консервативната републиканска партия.

Все пак има някои неща, според които хората обичащи котки или кучета имат общи черти. И двата типа хора обичат да говорят с животните си, чувстват се близо до природата и като цяло са оптимисти. Проучването показва още, че висше образование имат 17 % повече от хората, имащи котка. Ето и някои от останалите констатации изведени от направеното проучване:
  • Хората, живеещи в селските райони са с 30 % по - голяма вероятност да имат куче, докато тези живеещи в градските райони имат 29 % по - голяма вероятност да си вземат котка
  • Хората, имащи куче имат 24 % по - голяма вероятност да имат деца, а хората с котки повече предпочитат да се грижат за децата на своите приятели, отколкото за техните кучета
  • Хората с кучета имат 30 % по - голяма вероятност да харесват лекият хумор, докато хората с котки имат 21 % по - голяма вероятност да предпочитат ироничния хумор и играта на думи
  • Що се отнася до музикалните предпочитания, хората предпочитащи кучета харесват повече реге или рок. Хората харесващи котки предпочитат повече класически рок или електронна музика

Според изследването хората, които имат за домашни любимци котки и кучета обикновено са от женски пол, живеят в предградията и нямат определени политически предпочитания.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. Никол17
Да май ,че наистина има разлика между хората,но колкото разлика има,толкова и няма
4. .....---------------------------
мисля че това е грешно не може да определяте характера на хората по домашния любимец това не е редно .това с децата пак не е вярно ако няма основание .а и ако някои харесва рок с деца е харесват лекия хумор и живее на село и все пак си вземе и предпочита котка нищо няма да се промени
3. Дария
А ако имам и 2 кое да гледам по - на пред.
2. д-р БауБау
До 1. Диана - "Според изследването хората, които имат за домашни любимци котки и кучета обикновено са от женски пол, живеят в предградията и нямат определени политически предпочитания."
1. Диана
А който има и куче и котка? :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...