Назад до Тайска котка

Тайска котка

  1. Тайска котка
  2. Външен вид на Тайска котка
  3. Физическа характеристика на Тайска котка
  4. Характер и поведение на Тайска котка
  5. Отглеждане и обучение на Тайска котка
  6. Здравословен статус и проблеми при Тайска котка
  7. Анатомични и физиологични особености на Тайска котка
  8. Исторически данни, митове и легенди за Тайска котка
  9. Интересни факти за Тайска котка

Отглеждане и обучение на Тайска котка

Отглеждане

Характер на Тайска коткаПодходяща е за семейства с деца. Традиционните Сиамки се разбират добре с децата в семействтото.

Не са така отмъстителни за разлика от съвременните Сиамки и са редки случаите, в които биха тръгнали да си отмъщават ако детето случайно им причини болка. Вместо това вероятно просто ще се отдръпнат и оттеглят настрани.

Ако имате друг домашен любимец, това не бива да Ви притеснява, тъй като Тайската котка е доста контактна и общителна и лесно свиква с други домашни животни - включително и с кучета. Няма да има проблем с общуването им, ако бъде оставена да бъде лидер, което тя умело ще им покаже.

Грижи за козината

Грижи за козината при Тайска коткаНе са необходими много специални грижи към козината, както е при дългокосместите породи котки. Това разбира се не означава, че не трябва да се поддържа.

Необходимо е изчеткването и разресването й от време на време за да може да паднат и да се отстранят мъртвите косми.

Подобно на всички котки, и Тайските котки са много чистоплътни и се грижат сами за своята хигиена, миейки се редовно.

Обучение

Как се обучава Тайска коткаСравнително лесно се поддават на обучение. С любопитство и удоволствие играят с различни играчки (например топчета) и умеят да ги донасят както кучетата.

Ако обичате разходките може спокойно да извеждате Тайската котка навън на каишка. Това разбира се не трябва да става изведнъж, а постепенно да я свикнете у дома за да привикне и да разбере, че не искате да и сторите зло.

Рейтинг:

Свързани продукти

Драскало хралупа с квадрат и топче
40.28
лв
изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

Нери
Страхотни животни, аз също имах почина на 14год. от старост, целият ми съзнателен живот мина с нея, много добър приятел, винаги усещаше когато не се чувствах добре.. идваше и лягаше на гърдите ми.
някой знае ли от къде мога да си намеря такава котка
Александрина
За мен това са съвършени същества! Пораснах с женска тайка, която си отиде от старост. От 3 години имам момченце, пак тайче, което обожавам . Прелестни животни. Предпочитана компания за мен.
Никол17
Сладурка
д-р БауБау
До 3. РЕНЕТА - ако желаете може да стане част от семейството на баубау :) http://www.baubau.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
Коментирай
loading...