Назад до Тайска котка

Тайска котка

Отглеждане и обучение на Тайска котка

Отглеждане

Характер на Тайска коткаПодходяща е за семейства с деца. Традиционните Сиамки се разбират добре с децата в семействтото.

Не са така отмъстителни за разлика от съвременните Сиамки и са редки случаите, в които биха тръгнали да си отмъщават ако детето случайно им причини болка. Вместо това вероятно просто ще се отдръпнат и оттеглят настрани.

Ако имате друг домашен любимец, това не бива да Ви притеснява, тъй като Тайската котка е доста контактна и общителна и лесно свиква с други домашни животни - включително и с кучета. Няма да има проблем с общуването им, ако бъде оставена да бъде лидер, което тя умело ще им покаже.

Грижи за козината

Грижи за козината при Тайска коткаНе са необходими много специални грижи към козината, както е при дългокосместите породи котки. Това разбира се не означава, че не трябва да се поддържа.

Необходимо е изчеткването и разресването й от време на време за да може да паднат и да се отстранят мъртвите косми.

Подобно на всички котки, и Тайските котки са много чистоплътни и се грижат сами за своята хигиена, миейки се редовно.

Обучение

Как се обучава Тайска коткаСравнително лесно се поддават на обучение. С любопитство и удоволствие играят с различни играчки (например топчета) и умеят да ги донасят както кучетата.

Ако обичате разходките може спокойно да извеждате Тайската котка навън на каишка. Това разбира се не трябва да става изведнъж, а постепенно да я свикнете у дома за да привикне и да разбере, че не искате да и сторите зло.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

8. Нери
Страхотни животни, аз също имах почина на 14год. от старост, целият ми съзнателен живот мина с нея, много добър приятел, винаги усещаше когато не се чувствах добре.. идваше и лягаше на гърдите ми.
7.
някой знае ли от къде мога да си намеря такава котка
6. Александрина
За мен това са съвършени същества! Пораснах с женска тайка, която си отиде от старост. От 3 години имам момченце, пак тайче, което обожавам . Прелестни животни. Предпочитана компания за мен.
5. Никол17
Сладурка
4. д-р БауБау
До 3. РЕНЕТА - ако желаете може да стане част от семейството на баубау :) http://www.baubau.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
3. РЕНЕТА
СТРАХОТНИ КОТКИ СА. ИМАХМЕ ЕДНА, КОЯТО ПОЧИНА НА 19 Г И СЕГА ИМАМЕ ВТОРА НА 1.6 Г. МНОГО ИНТЕЛИГЕНТИН И УМНИ ЖИВОТНИ
2. Мая
Имаме в къщи такъв супер сладур, малко е по-дебел, но е уникален по характер и поведение!
1. Капка Цокова
имах такава котка (която ми убиха зли хора). тя е императрицата на котките, самото съвършенство, безкористно ме обичаше и страдаше с мен когато бях болна; безкомпромисно разпознаваше и ненавиждаше лошите хора. никое друго коте не можа да запълни празнотата в душата ми:(
Виж още отзиви
Коментирай
loading...