Назад до Кучета

Улично куче спасява от хипотермия и смърт 3-годишно момиченце

Обикновено улично куче от полски град се оказа по - способно от 250 възрастни спасители. То е успяло да спаси от хипотермия и смърт 3-годишно подгизнало до кости момиченце, което е прекарало нощта в канавка при температура -5 ⁰C.

Малката госпожица изчезнала вечерта не далеч от вкъщи. Тя просто се загубила и не могла да намери пътя до дома си. В продължение на 12 часа са я търсили полицаи, пожарникари и десетки местни жители.

Над града цяла нощ са кръжали хеликоптери с инфрачервени сензори с надеждата да открият детето по топлината на тялото му. Но всички усилия остават напразни. Неизвестно как малката Юлия се оказала в канавка, но напълно мокра и премръзнала. Според следователите това е и причината, поради която не е открита с топлинните сензори.

Последната надежда за спасението й се оказва едно бездомно куче. Намирайки детето, то сякаш проявява майчински инстинкт и взема правилното решение - остава с него, за да го топли. Ако беше сама през тези часове, Юлия по всяка вероятност щеше да умре от хипотермия.

В момента състоянието на детето е стабилизирано. Неговият четирикрак спасител също е прибран на сигурно място. А може би героичната му постъпка сега ще му помогне по - лесно да си намери дом и семейство.

Рейтинг:
4.8/5 на базата на 16 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Илиян
Аз сащто имам кучета и знам на какво са способни,но в случая мисля че някой много неподготвени се изказват тук,ако беше намерено от човек най вероятно сащто щтеше да е спасено.Браво на кучето,заслужава нещто повече от осиновяване.
Винаги съм казвала, че кучето е най-добрия и верен приятел на човека! Много хора трябва да си вземат поука от тази случка и да се замислят! Не е ли време всички да станем по добри? Колко малко ни трябва .... Приятели, усмихвайте се повече, правете добро , когато видите някой в беда - помогнете, не отминавайте , защото не знаете дали и Вие няма да изпаднете в ситуация, в която ще трябва някой да Ви помогне!!!!
Диана Кишкилова
Родителите на малката госпожица вече имат 2 деца - тя и кучето. Да се обединим и да им пишем да го осиновят.
ELIZABET
УЧУДВАМ СЕНА РОДИТЕЛИТЕ........?ЗАЩО СА ОСТАВИЛИ КУЧЕТО НА ПРОИЗВОЛА ......РЕДНО ЕДА ГО ОСИНОВЯТ И ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СА МУ БЛАГОДАРНИ ! АКО СИ ОБИЧАХА ДЕТЕТО ИСТИНСКИ ЩЯХА ДА СЕ ПОГРИЖАТ ИЗАСПАСИТЕЛЯ МУ .........?!
:) как ще е в Щатите? Направо си пише...куче от полски град... ))Полша е)))но кучето навсякъде си е куче :) поне те носят повече добро в този свят...и много ли малко ли, но и нас ни учат на това... :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...