Назад до У нас

Великолепно шоу в София направи световноизвестният дресьор на кучета Сизър Милан

На 23 март 2017 година в зала Арена Армеец (София) хиляди хора станаха свидетели на едно уникално шоу.

Най - добрият дресьор на кучета Сизър Милан показа пред цяла България какъв трябва да бъде подхода на всеки един стопанин на куче, за да се изгради една истинска и здрава връзка между куче и собственик.

Както той самият заяви, неговата цел не е обучение на самото куче, а "обучение" на неговия стопанин, защото според Сизър кучетата са еднакви навсякъде.

Той успя да покаже как собствениците на кучета да разчитат езика на тялото на своя любимец, което гарантира една щастлива и спокойна атомосфера у дома.

Показа как да да вникнем в начина, по който кучетата са развили уникалните си качества - любов, преданост и уважение; как кучето е развило тези си качества от вълк до част от семейството.

В шоуто успяха да участват няколко кучета със своите стопани, които имат проблем в общуването с тях. Без проблем, Сизър успя да впечатли и удиви всички с подхода, който показа към всяко едно от тях.

След демонстрацията на всяко едно от кучетата, стопаните бяха удивени - "това не е моето куче", заяви една от участничките в шоуто след като говорещият с кучета й показа как правилно да общува със своя любимец.

"Няма лошо куче, няма лоши породи", каза Милан пред цялата софийска публика. От основно значение е изграждането на една добра основа върху взаимоотношенията.

За нас от екипа на Бау Бау бе истинско удоволствие да видим отблизо този позитивен и земен човек и да се докоснем до невероятната атмосфера на това великолепно шоу. Той с радост си направи селфита с всички желаещи да се снимат с него!

В знак на благодарност за гостуването на говорещия с кучета в България, ние направихме и малък подарък (карикатура с негов образ), който се надяваме да остане един прекрасен спомен за краткия му престой в страната.

Изключително сме щастливи, че видяхме на едно място толкова усмихнати и развълнувани приятели и любители на кучетата. За всички, които не успяха да присъстват може да разгледат уникалните фотоси, които успяхме да заснемем по време на шоуто!

***

*Повече за Сизър Милан: Роден е през 1969 година в мексиканския град Кулиакан. Своето детство той прекарва във фермата на своя дядо, където освен, че му помага с животните той успява още оттогава да изгради силна връзка с тях и да ги успокои.

След навършване на 21 години емигрира в САЩ нелегално и поради липса на пари за известно време остава на улицата. Налага му се дори да спи под мостовете. Силната му воля и хъс обаче му дават кураж да се бори.

Започва да подстригва кучета за пари, с което успява да изкара и за прехрана. През времето, което прекарва като фризьор Сизър успява да укроти и подстриже дори най - агресивните четириноги.

Не след дълго корифеят в комуникацията с кучета заминава за Лос Анжелис. В началото работи на автомивка, но щом успява да изработи малко пари, той стартира и своя първи център за психическа помощ за кучета, който съществува и до днес.

Оттук започва и неговата известност. Най - голяма популярност получава със своето предаване "Говорещия с кучета" по "National Geographic Channel" и "Nat Geo WILD".

Сизър Милан е едно доказателство, че когато човек следва своите мечти, вярва и се бори за тях, той винаги успява!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...