Назад до Птици

Верен щъркел всяка пролет лети 13 хиляди км, за да се върне при ранената си любима

Може би ще се изненадате, но редица представители на птиците са моногамни видове. Такива са например гълъбите, жеравите, щъркелите, пингвините и много други.

Сега обаче, искаме да ви разкажем една затрогваща история, която разкрива истинската привързаност и вярност, съществуваща между мъжкия и женската в тази тяхна неразделна двойка.

Всяка година през месец август един бял щъркел от Хърватия на име Клептън (кръстен така от местен човек) оставя своята половинка, за да отлети за Южна Африка.

Неговата любима се казва Малена. За съжаление преди много години тя е ранена от ловец и от тогава не може да лети на толкова далечни разстояния заедно със своя мъжки.

Но верността на Клептън го кара всяка година да прелита невероятните 13 хиляди километра, за да се завърне при Малена и да прекара летния период отново с нея.

През зимата за женската птица се грижи местен жител, чиято къща щъркелите използват като основа за гнездото си. Всяко лято двойката създава поколение, което изхранва и обгрижва с любов.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 6 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Мисля че е кръстен на Ерик Клептън , китариста . А хърватският Клептън и той е кръстен на китариста ...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...