Назад до Птици

Забавният танц на спасена совичка, който взриви интернет

Тази малка птица от вида кукувича иглонога сова (лат. Ninox novaeseelandiae) пристига в спасителния център за птици "Trust's Green Bay Hospital", когато е едва на 1 седмица. Сега тя може да лети и вече е сменила по - голямата част от бебешката си перушина.

Спасителният център, който се намира в Окланд, Нова Зеландия, помага на хиляди болни, изоставени, ранени или изгубени птици всяка година. Птиците, които пристигат тук, първо се изследват, после остават за лечение и рехабилитация, докато станат готови за обратно пускане в природата.

Служителите в центъра приемат и се грижат за всички птици, независимо от коя част на Нова Зеландия идват те. Нито една от тях не бива върната, без да й се помогне. Много от животните са станали жертва на атака от други хищници, пътни злополуки, замърсяване, бракониерство, човешко невежество или жестокост.

Малката совичка е приета за лечение от ветеринарния лекар и специалист по птици Берънд Уестърнра (Berend Westernra). Не след дълго обаче, всички, които се грижат за нея, забелязват нещо, правещо я по - различна от останалите птици в центъра.

Тя обича да движи главата си по особен начин, наподобявайки движенията при танц. Забавните моменти са уловени във видео, което за броени дни спечели милиони почитатели в интернет.

Вижте и вие кадрите, които със сигурност ще предизвикат усмивката и удивлението ви.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Анонимен
Това не е танц.Това е естествена защитна реакция.Совичката просто плаши с тези си движения.
Анонимен
Защо човеците сме "оперирани" от добротата,признателността и непосредствеността на животинките?Как лесно щеше да ни бъде!
Виолета Костадинова
Невероятна сладурана,страхотна е!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...