Назад до У нас

Запознайте се с българският Хачико - кучето, което не спира да чака своята починала стопанка

Историята се развива не в Япония, а в българската столица София, и по точно в "Западен парк". Там едно куче вече в продължение на 4 години чака своя починал стопанин.

Историята на кучето Сара ни разказва потребителят във Фейсбук Румяна Шопова, която е качила и снимки на животното.

Историята на това куче е като сценарий на холивудски филм. Преди няколко години Сара се изхождала из парка със своя стопанин. На него обаче му става лошо и на място пристига линейка, която го откарва в неизвестна посока.

Никой не се е погрижил за кучето и то остава в парка до пейката, на която се е разиграла цялата случка. Няма точна информация дори дали стопанина е останал жив, след тази случка.

За кучето започват да се грижат охранителите в парка, които споделят, че често един човек я прибира да я гледа, но тя винаги се връща обратно в парка до пейката, където за последно е била със своя стопанин.

След като Румяна Шопова споделя тази история във фейсбук с нея се е свързало момче, което е потвърдило, че стопанина на кучето е починал преди 4 години. Все още обаче, когато чуе сирени на линейка Сара тича към нея и започва да вие.

Момчето често прибира Сара на топло вечер, когато е студено. През деня кучето се връща в парка и по няколко часа на ден стои на пейката с надежда да зърне отново своя стопанин.

Историята на Сара удивително прилича на японското куче Хачико, което години наред е чакало своя починал стопанин на гарата. Това е един удивителен пример за предаността и верността, която някои кучета имат към стопанина си, и колко много можем да научим от животните, за да се отнасяме по - добре един към друг.

Снимка: www.fakti.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Отзиви

Бастет
Тъжно
Виж още отзиви
Коментирай
loading...