Назад до У нас

Фондация "Четири лапи" стартира кампания за чипиране и кастриране на кучета

От началото на септември в София започна кампания за масово кастриране и чипиране на бездомните и домашни кучета.

Фондация "Четири лапи" със съдействието на столична община са инициаторите на кампанията. В действие ще бъде пусната единствената по рода си у нас мобилна ветеринарна лаборатория. Целта на кампанията са както бездомните, така и домашните кучета.

За начало на кампанията са избрани районите Панчарево, Кокаляне, Бистрица и Железница, тъй като там всяка година има приток на голям брой бездомни кучета.

На хората в района ще бъдат разяснявани ползите от това да кастрират и чипират домашните и дворните си кучета. Не е тайна, че повечето бездомни кучета са от нежелано поколение или пропъдени домашни кучета. Именно тази превантивна мярка според "Четири лапи" ще доведе до реални резултати.

Заловените бездомни  кучета ще бъдат кастрирани, ваксинирани против бяс, чипирани, обезпаразитени и маркирани със синя пластмасова пластина на ухото. Тези процедури ще се извършват в мобилната амбулатория от опитни ветеринарни лекари, а животните ще бъдат под пълна упойка и 24-часово наблюдение преди да бъдат пуснати отново на улицата.

Чрез тази кампания столична община и фондация "Четири лапи" се надяват много бързо и по хуманен начин да намалят драстично броя на бездомните кучета. Кампанията ще продължи до началото на октомври, но в момента активно се обсъждат и вариантите за по - нататъшно сътрудничество между общината и фондацията.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...