Назад до По света

Заради убийствата на китове „Анонимните" хакнаха правителствения сайт на Исландия

Хакерската група „Анонимните", която наскоро обяви кибер война на терористичната група „Ислямска държава", се включи активно и в борбата за правата на животните.

Хакерите атакуваха няколко исландски правителствени сайта в отговор на незаконния улов на китове, който тази страна продължава да осъществява, въпреки международните спогодби.

В резултат бяха блокирани страниците на всички исландски министерства, с изключение на Министерството на благосъстоянието. На 27 и 28 ноември 2015 г. повечето правителствени сайтове бяха недостъпни в продължение на 13 часа.

Международната китоловна комисия е приела мораториум върху търговския улов на китове. Исландия, която е член на тази комисия, не се съобразява с този мораториум и нейни търговски компании продължават да извършват търговски улов на най - големите бозайници в света.

Във видеото, разпространено от „Анонимните" се споменава за застрашения вид Финвал (в природата в момента са останали по - малко от 3000 екземпляра от този вид) и исландската компания Hvalur, която извършва незаконния улов.

Скандалните кадри може да видите в нашата галерия.

 

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...