🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Немска овчарка спасява възрастна двойка по най - героичния начин

Има много истории за кучета, проявили героизъм, спасявайки своите стопани от пожар, диви животни или други опасности.

Но историята на Шана, която една нощ спасява Ева и Норман Фертиг, се откроява като едно от най-забележителните дела на преданост и смелост на куче.

През една най - обикновена вечер, която семейството прекарва в дома си в Олдън, щата Ню Йорк, внезапно се развихря буря.

Силата на вятъра надхвърля обичайното и Ева осъзнава, че нещо не е наред. Те излиза навън, за да види какво става и вижда преобърнатите дървета и натрупалия тежък сняг.

Върастната двойка се оказва неподготвена за тази рязка промяна във времето. Те се прегръщат, за да се топлят взаимно, тъй като температурите падат бързо и бурята продължава да събаря дърветата около дома им. Къщата остава без ток и отопление.

"Никой от нас не очакваше подобно нещо. Помислих си, че сме в капан, в абсолютен капан!", казва Ева за случилото се.

Шана и семейство Фертиг остават сгушени в къщата, защитени от бурята навън. Но те не могат да преминат през падналите дървета, без да се наранят, а пътят към дома им е напълно блокиран. Тогава Ева се обръща към съпруга си с думите:

"Норман, не можем да останем тук, ще умрем!"

Но за щастие в този момент те имат Шана. Тя започва да копае път в снега със зъби и нокти под падналите дървета. След по - малко от 2 часа тя успява да изкопае еднометров тунел, стигащ от дома им до проходимата улица.

След като кучето се връща обратно до къщата, то започва да лае, за да покаже на своите стопани, че трябва да го последват. Първа в тунела влиза Шана. Ева се хваща за нея, а Норман влиза последен, държейки се за крака на съпругата си.

Така кучето извежда стопаните си през импровизирания проход под дърветата. Те прекарват нощта в местната противопожарна служба, където биват спасени от натрупалия сняг и ниските температури.

"Това беше най - героичната постъпка, която съм виждал през живота си. Шана ни спаси, наистина спаси живота ни", споделя Норман.

По-късно Шана получава каска - символ на местната противопожарна служба и орден за храброст, който до този момент е връчван само на хора.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. adi
obi4am tazi poroda ku4eta
1. Гери
Кучето е най добрия ни приятел, но хората не са приятели
Виж още отзиви
Коментирай
loading...