Назад до У нас

200-килограмова моруна в Дунав бе спасена от бракониери в спешна акция на WWF

Извънредна спасителна акция по спасяването на 200-килограмова моруна, дълга над 2 метра, осъществява отряд на WWF край гр. Силистра.

Риболовни инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури конфискуват рибата от бракониери в близост до с. Айдемир.

Когато ги залавят, тя лежи безмилостно захвърлена в багажника на автомобила им, с множество разкъсвания и на прага на смъртта.

За щастие, екипът на WWF успява навреме да излекува раните на моруната и да й спаси живота. Сега тя е маркирана и пусната обратно в реката, на свобода да хвърли хайвера си и да създаде ново поколение есетри.

Съдбата на Силвия (получава това име по идея на нейния спасител), както и на други дунавски есетри, е в постоянна опасност заради апетита на човека към техния хайвер и унищожаването на местата им за размножаване. Ето защо екипи от WWF полагат непрестанни усилия да ги опазят и върнат в река Дунав.

"Благодарим ви от сърце за подкрепата. Заради хора като вас, ставаме все по-уверени, че има шанс да помогнем на тези изключителни създания" – с тези думи от WWF изказват благодарността си към всички свои дарители.

Как и вие да станете закрилник на есетра вижте: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...