Назад до Котки

5 начина, по които котката ни възстановява, когато ни е зле

Котките са уникални медици и вероятно всеки, който притежава такова животинче у дома, е съгласен с това твърдение. Те определено имат магически терапевтични сили, с които преборват ефективно нашето физическо, умствено и емоционално безпокойство.

И най-хубавото е, че без никакво медикаментозно лечение нашите котенца могат да се справят с тежките ни здравословни проблеми като депресия, мускулни травми, отпадналост, главоболие и различни заболявания на нервната система.

Вижте следните 5 начина, по които котката може да ви помогне, когато не се чувствате добре.

1. Гушкане и галене

Гушкането е панацея. Наистина! Когато се чувствате зле, вашата котка може да ви даде тласък за ентусиазъм и вътрешна радост.

Сами може да забележите, че ако ви е налегнала тревожност, котката я разсейва, само като обикаля около краката ви. Ясно ще усетите нейните терапевтични способности чрез допир.

А когато седне в скута ви и я гушнете, положителната енергия се увеличава и отстранява като с прахосмукачка вашия отрицателен заряд.

2. Игра

Котките също се отегчават и понякога ви насърчават да хвърляте любимите им играчки, за да си поиграете заедно. Те ги дебнат и хващат във въздуха като истинска плячка.

Но нима не забелязвате, че тази игра е колкото забавна за тях, толкова и полезна за вас самите?

Когато видите, че котката е в игриво настроение, вие вземате топката и започвате да си играете като деца, докато по този начин вашият собствен дух също се приповдига.

Тази дейност ви кара да станете от дивана, да се движите наоколо и най - вече да се смеете. А смехът, това е най - доброто лекарство!

3. Взиране

Котките са майстори на изразителните погледи. Те постоянно се интересуват от това, което правите. Обикновено искат да знаят и да наблюдават всичко и дори, ако може, да участват в работата ви.

Понякога пронизващият им поглед може да ви накара да се почувствате обезпокоително, особено когато се опитвате да работите. Друг път същият този поглед ще ви извади от натрапчивите мисли, напомняйки ви, че имате пухкаво приятелче, което търси вниманието ви.

И понеже то усеща кога се чувствате зле, ще се взира във вас, докато не насочите енергията си към нещо позитивно, а именно към него.

4. Мъркане

Вибрацията при мъркане на котката има мощна лечебна сила. Тази блажена енергия ни успокоява и утешава.

Когато имате нужда от това, просто приближете мъркащото си коте до гърдите и ще почувствате вибрация на любов до сърцето си.

Ако няма как да легнете за известно време, така че котето да лежи на гърдите ви, може да го милвате близо до тялото си, така че мъркането му да се слее с вашата лична енергия.

Това е една естествена медитативна техника. В действителност мъркането може дори да ви приспи, тъй като има затоплящ и успокояващ ефект.

5. Присъствие

Дори самото усещане, че имате красива пухкава котка у дома, е успокояващо и радващо. Не е необходимо да правите нищо специално - нейното присъствие е достатъчно.

Когато я видите, полегнала на дивана или настъпвайки играчката й, вие знаете, че не сте сами у дома.

Спокойни сте, че има и друга жива душа наблизо, която определено ще се гушне във вас, когато имате нужда от нея или просто ще бди над вас, пазейки ви от негативна енергия. Това е терапия, която няма цена!

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 18 оценки

Свързани продукти

Купа Везна - Цветна
75.50
лв
+ подарък изненада
"Trixie" - Хранилка под формата на тоалетна чиния
57.75
лв
изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

Янева
Обичам тези животни,имам четири,спасени от улицата.Не мога да заспя докато не ме "полазят"...една над главата,друга в краката,трета върху мен .Само мъжкият ми котарак ходи при мъжа ми,те по мъжки си спят заедно.Котешки рай.
Димитрова
Имам две персийки усещат винаги ако нещо и някъди ме боли и не мога да си представя живота без тях. ОБИЧАМ ГИ БЕЗКРАЙНО...
Валентино Гюрова
Щом я гушна,заспивам. Странно нали. Вече 12 год. Ако кръвното ми е високо спи между възглавницата и главата ми. Лекува ме,успокоява ме. Обичам я.
Коментирай
loading...