🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучетата спят свити на "кълбо"?

Сигурно Ви се е случвало вечер кученцето да се сгуши при вас в леглото и да се навие като топка.

Това е нормална позиция за дрямка на кучетата, но защо е така? Дали няма да им е по - удобно, ако се изпънат хубаво, когато спят?

Има две основателни причини, поради които кучетата се свиват на топка, като и двете се свързват с еволюцията:

1. За да се чувстват уютно

Когато кучетата спят в дивата природа и навън е студено, те си изкопават малка дупка и се сгушват в нея. Това им дава топлина, защото когато са в свита поза по - голяма част от топлината на тялото се запазва.

Как спи кучето?По този начин те защитават и най - уязвимите си органи в областта на корема от евентуални нападатели. Ако вашето куче се протяга, когато спи, вместо да се свива на топка, това означава, че му е много горещо или се чувства много сигурно в средата, която сте му осигурили.

2. За създаване на сигурност

Спане при кучетатаАко кучето е в непозната територия е много вероятно инстинктивно да заеме кълбовидна форма, когато спи.

Поради това, когато си вземате ново кученце трябва да му осигурите достатъчно пространство, за да се аклиматизира към новата си среда.

Може да му вземете и одеалце на което да ляга, за да не се рови по килима или дивана преди да легне.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Рекламна агенция
Може би са се намирали в такава поза в корема на майка си...поне това съм чувала за хората, които спят сгушени с прибрани колене. По този начин се изпитвало сигурност и спокойствие. http://crops.bg/
Виж още отзиви
Коментирай
loading...