Назад до Кучета

12 причини, поради които всяко дете трябва да порасне с куче (2 част)

Искате ли вашето дете да порасне като пълноценен човек, напълно здрав и умеещ да общува с други хора? Достатъчно е да притежавате домашно куче и то ще има значителен принос за образованието на един млад човек.

Отглеждането на животно не може да се замести от какъвто и да било друг житейски опит. Малкото кученце в къщата ще създаде благоприятна атмосфера за възпитанието на вашето щастливо и уверено в себе си дете.

Тези 12 причини ще ви помогнат най - после да вземете решение и да зарадвате детето си с един верен четирикрак приятел.

7. Кучетата укрепват семейството

Задружните грижи за кучето от страна на всички членове на семейството засилва връзката между тях. Любовта на четирикракия приятел и игривата му същност обединяват всички - братя, сестри, съпрузи.

Достатъчно е просто да излезете на разходка заедно или да поиграете в парка, за да усетите този невероятен ефект върху собствените си добри взаимоотношения.

8. Създаване на дневен режим

Кучето учи децата на дневен режим, когато трябва да се събуждат рано, да стават навреме и да разходят опашатия си любимец.

Дисциплината и постоянството се изграждат трудно. Но те идват неусетно с появата на кучето. Затова то е едно идеално решение за всички разпилени деца.

9. Незаменимо общуване

Децата, които общуват с кучетата си, се учат по - лесно да общуват и с другите хора. Ако искате да имате дете с много добре развити комуникативни способности и социални умения, просто му подарете кученце.

Колкото по - рано направите това, толкова по - бързо ще се радвате на положителните резултати в този аспект на детския характер.

10. Създаване на истински приятел

Между кучето и детето цари любов в нейната най - чиста и искрена форма.

По съвършено безкористен начин детето се чувства обичано и желано.

Това му помага по невероятен начин за в бъдеще то също да дарява любовта си на другите.

11. Развитие на трудолюбие

Любовта към работата се развива още в детството, а кучето оказва много положителен ефект върху този фактор. За да се грижи за своя четирикрак любимец, детето трябва да полага усилия, да се труди.

Тайната се крие в това, че детето с удоволствие ще извършва всички тези задължения и с радост ще се превърне в един трудолюбив и енергичен човек.

12. Щастие

По време на игрите с кучето детето изпитва истинско щастие! Освен това, след бурните емоции, които са преживяли заедно, обикновено двете приятелчета се успокояват и заспиват много по - лесно.

А както добре знаем, щастливото и усмихнато дете е в пъти по - здраво и удовлетворено от всичко, което върши.

Дори само заради тази причина си заслужава да си отглеждате такъв домашен любимец.

След като вече знаете тези 12 причини да отглеждате куче заедно с детето си, може би вече искате да вземете в дома си такъв домашен любимец. Защо не?

Вашето дете заслужава да има подобен прекрасен приятел и всички усилия, вложени в грижата за него, ще бъдат възнаградени с пълна сила. Кучето ще бъде за детето нещо повече и от най - добрата бавачка.

<<< Към първа част

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Отзиви

Аз
как да пратя снимка
Ева
Мама и тате трябва задължително да прочетат тази статия! От 5 години ги моля за куче!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...