Назад до По света

Арктически изследователи са засекли голяма колония от императорски пингвини

Една от най - големите колонии от императорски пингвини е била открита в Антарктика от Mеждународна полярна експедиция. Колонията е била засечена преди това от сателитни снимки направени от изследователи от Британския антрактически институт. От снимките самите пингвини не се виждат много ясно, но се виждат екскрементите им по леда.

Ръководителя на експедицията Ален Юбер е прекарал 7 сезона в Антарктида и отдавна е подозирал съществуването на голяма колония близо до станция "Принцеса Елизабет". Сателитните снимки са показали на Юбер и екипът му къде точно да започнат търсенето.

Те откриват колонията на 3 декември около 23:00ч, когато слънцето все още грее, тъй като тогава е арктическото лято. Изследователите попадат на колония от около 9000 императорски пингвини, като около ¾ от тях са малки пилета. Въпреки дългогодишния си арктически опит Юбер никога преди това не е попадал на такава голяма колония от пингвини.

Изследователите се надяват да разберат посредством големината на колонията и нейната локация, как пингвините се адаптират към климатичните промени.

Императорските пингвини се размножават на леда. Ако леда се разтопи по - рано, преди малките да са готови да се грижат сами за себе си, те ще загинат и бъдещето на колонията е в опасност.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...