Назад до По света

Мечка спаси малкото си от сигурна смърт

Този уникален момент, в който голяма черна мечка спасява малкото си, бе уловен с камера. Малкото мече успява да прескочи бетонното заграждение на шосето и попада точно в началото на оживения път.

Случката се разиграва в национален парк "Kootenay", който се намира в югоизточната част на Британска Колумбия, Канада.

Младото и объркано мече се оказва от грешната страна на магистралата. На видеото (по - долу) се вижда ясно как любопитното мече е нервно и се опитва да се отдалечи от преминаващите коли, тъй като заобикалящата го среда му е напълно непозната.

Майката на мечето също изглежда доста изплашена, но за щастие в решителния момент майчиният инстинкт се проявява и тя успява да спаси своето мече. Точно навреме мечката успява да се наведе през циментовата ограда на магистралата и да издърпа с устата си палавото мече на безопасно място.

Незабравимата случка е заснета от торнадо ловеца Рики Форбс, който е минавал по същия път и е отбил колата, за да улови момента.

***

Национален парк "Kootenay" се намира в канадските Скалисти планини и е част от световното културно наследство. В него има богато разнообразие от животни и за съжаление инцидентите на пътя се случват често, тъй като през парка преминава оживена магистрала.

Само седмица преди уникалното спасяване на малкото мече от майка му, възрастна мечка излиза на пътя и за съжаление загива след сблъсък с превозно средство. От управата на парка напомнят на шофьорите да внимават със скоростта и да шофират с повишено внимание, когато преминават през парка.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...