Назад до По света

Млада двойка не се отказва да спаси 40-грамово котенце, въпреки мненията, че няма да оцелее

Това малко коте тежи само 40 грама, когато една млада жена го открива преди 15 седмици.

Тогава нищо по котенцето не се е движело, с изключение на биещото му сърце.

"Тя беше съвсем малка! Не можех да повярвам, че нещо толкова мъничко може да бъде живо" - споделя нейната стопанка.

Заедно с приятеля си те правят снимка на котето и го показват във ветеринарната клиника.

"Казаха ми, да не тая никакви надежди, че ще оцелее. Нито един от ветеринарните лекари не беше виждал толкова малко коте, останало живо", добавя тя.

Въпреки това, което казват ветеринарите обаче, младата двойка решава да се опита да спаси котето и дори му дават име - Титан (тъй като в този момент мислят, че е мъжко). Те започват да се грижат за него, като го хранят на всеки час, оставяйки го на топло и удобно местенце. През първата седмица котенцето не се движи много, нито издава някакви звуци.

"Тя не качваше някакви килограми и ние буквално всяка секунда си мислехме дали правим правилното нещо, за да го запазим живо. Накрая на 8-мия ден чухме най - обнадеждаващия звук. Събудих се в 3 часа сутринта от мяукане! Бях толкова объркана, първата ми мисъл беше, че умира или че плаче от болка и че никога няма да издаде отново такъв звук. Оказа се, че е мяукане за храна! Тя пълзеше навсякъде в импровизираното си гнездо и когато сложих пълната спринцовка до муцунката й, започна отново да мяука. Стисна я с двете си миниатюрни лапички и започна да яде с повече ентусиазъм, отколкото някога съм виждала."

Следващите 2 седмици са изпълнени с редица безсънни нощи за младите хора. По думите им те често не спят и дори забравят да се хранят, но в крайна сметка упоритостта им се увенчава с успех. Денят, в който Титан отваря очи, се превръща в най - радостният момент за двойката.

"Тя все още изпитваше трудности да се движи и беше много под нормата на тегло. Но бе толкова пълна с живот, винаги искаше храна и грижа!"

На 6 седмици Титан вече наистина идва на себе си. Тя обича приключенията и дори започва да си играе с играчки. Двойката се преборва с всички здравословни усложнения вследствие на недоносването и в крайна сметка триумфира със спасяването на един живот, което всеки счита за невъзможно!

 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...