Назад до По света

Бездомно куче спаси новородено бебе, изхвърлено в кофа за боклук

Снимката на улично куче, захапало току-що родено бебе, разтърси хиляди интернет потребители по света.

Всъщност разтърсващото в случая са изводите, които си правим при вида на тази гледка и болезнените въпроси, които си задаваме.

Какъв облик придобива думата човечност? Нормално ли е подобно нещо да се случва в 21-ви век? Какви хора са родителите, постъпили така със собственото си дете? Това ли е света, в който искаме да отраснат и нашите деца?

Ровейки за храна в кофата за боклук, това бездомно куче (само по себе си някога изхвърлено на улицата) се натъква на нещо различно.

И тук се случва изумителното ... То надушва живото бебе, хваща го с устата си и го занася не къде да е, а при хората.

Кучето се приближава до най - близката къща, оставя новороденото на верандата и започва да лае, отчаяно търсещо вниманието на живеещите там. Те го виждат и по най - бързия начин се обаждат на Спешна помощ.

Сега животът на детето е вън от опасност благодарение на неговия четирикрак спасител!

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 73 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

62. Бастет
А кво е станало с умното куче?Да него няма ли щастлив край?
61.
ПРАТЕТЕ КЛИПА НА БОГАТИТЕ,КОИТО ИСКАТ ДА РЕДУЦИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО ДО 5000000ЧОВЕКА НА ЗЕМЯТА, ДА ВИДЯТ , ЧЕ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС В ТОВА НАЧИНАНИЕ И КОЛКО НАЗАД СА В ЕВОЛЮЦИОННО ОТНОШЕНИЕ-ИЗЧЕЗВАЩ ПОДВИД!!!
60. Ева
От тази статия се просълзявам!
59. Питате ме за име ? Добрее, Бик Със Виме ... става
...да попитам аз кой е тоя фотограф дето вървя и снима кучето вместо да се погрижи веднага за детето ? Като видя какво става и извади обектива ли ? Живота по новините не е като живота сред низините. Защо всички живота си искат да видят през новините ? Че от истински заболява нещо в гърдите, пък новините ... ги угасваме и се почесваме по ... хайде сега да видим кой ще се сети за римата ... думата дето става е 'слабините'
58. Oleg
Гледаш го - куче, а в очите - човек! Гледаш го - човек, а иначе - куче.....
57. Simeon Nikolov
Животните винаги са били по-добре от хората, те убиват за да оцеляват, ние го правим за забавление, за пари и за простотия, а те го правят изцяло от инстинкт за оцеляване, те действат както ги е направила природата, а ние сме срещу нея и само я разрушаваме.
56. Веслин
Без коментар -кучето е почовечно от хората явно чоечеството е трагично
55.
Тази пролет гугутката излетя.
54.
Преди почти година котарака ми донесе паднало от гнездото гугутче, остави го почти в краката ми и се дръпна настрани. Птиченцето беше още с пух, абсолютно беззащитно и нямаше никакви наранявания от зъбите на котката.
53.
iskam da popitam koi e snimal ?
52. АНГЕЛ САВОВ
ХОРАТА СТАНАХМЕ ПО ГОЛЯМИ ЖИВОТНИ ОТ ЖИВОТНИ ОТ ЖИВОТНИТЕ
51. Рачидото
много филми гледате . живота на един двама или повече родени без сребърна лъжичка - не струва нищо .Даже е в тежест.Това е истината за съжаление , даже и в БГ.
50. Дани
Случаят е от Индия.А там жената не е човек.
49. EKO
bASi i Kocheto maINA .
48.
Кучето вероятно все още живее на улицата..
47. spiro
Пишете глупости.Снимките са от видео заснето в боклука на някаква южноамериканска болница, никакво дете не е спасило а си е намерило ХРАНА!
46.
Напълно е възможно, не търсете причини да не е! На мен кучето ми донесе малко бебе коте, което беше по чудо оцеляло в гората и сега котето е голяма красива котана, дължаща живота си на едно куче.
45. NEDKA
NE SLY4AINO NA VREMETO EDIN VELIK PISATEL NAPISA'BOJE,KOLKO MUKA IMA PO SVETA BOJE 'KOLKO MUDRO!
44.
А какво да си мисля за майката на това новородено!!!!!!!За кучето-отдавна знам,че са по-добри от човека-това е ясно!
43. надя
Бог е този когото изпрати това бездомно куче и го накара да лае!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...