Назад до Бронхопневмония при кучето

Бронхопневмония при кучето

  1. Бронхопневмония при кучето
  2. Етиология на Бронхопневмония при кучето
  3. Клинични признаци на Бронхопневмония при кучето
  4. Развой и прогноза на Бронхопневмония при кучето
  5. Лечение на Бронхопневмония при кучето

Етиология на Бронхопневмония при кучето

Причини за бронхопневмония при кучетоКатарална пневмония при кучетоКои са причините за Бронхопневмония при кучетоБронхопневмонията може да възникне първично или в развоя на други вирусни и бактерийни инфекции.

Първичната бронхопневмония се предизвиква от вирулентизираните бактерии, намалената резистентност на организма от условнопатогенни микроорганизми (диплококи, стрептококи, стафилококи, пастьорели, салмонели, вируси и др.).

Предиспониращо значение имат простудата, храненето с непълноценна по отношение на белтъци, витамини и минерални вещества храна, отглеждането на животните във влажни, студени, тесни, непроветрени и тъмни помещения и др.

Причина за появата на бронхопневмония може да бъде и вдишването на дразнещи газове (серен двуокис, бойни газове), горещ въздух, дим (при пожар) и прашен въздух.

Възрастта също оказва предразполагащо значение за възникване на заболяването. От бронхопневмония боледуват най - често много възрастните или подрастващите кучета.

Боледуването от някои силно изтощителни заболявания, като стомашно - чревните катари, са други важни фактори за поява на това заболяване. Според някои автори важна предразполагаща роля в етиопатогенезата на бронхопневмонията има и алергията.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Анонимен
при стрес ,при висока 4уствителност -вси4ко страда
Виж още отзиви
Коментирай
loading...