Бронхопневмония при кучето

Етиология на Бронхопневмония при кучето

Причини за бронхопневмония при кучетоКатарална пневмония при кучетоКои са причините за Бронхопневмония при кучетоБронхопневмонията може да възникне първично или в развоя на други вирусни и бактерийни инфекции.

Първичната бронхопневмония се предизвиква от вирулентизираните бактерии, намалената резистентност на организма от условнопатогенни микроорганизми (диплококи, стрептококи, стафилококи, пастьорели, салмонели, вируси и др.).

Предиспониращо значение имат простудата, храненето с непълноценна по отношение на белтъци, витамини и минерални вещества храна, отглеждането на животните във влажни, студени, тесни, непроветрени и тъмни помещения и др.

Причина за появата на бронхопневмония може да бъде и вдишването на дразнещи газове (серен двуокис, бойни газове), горещ въздух, дим (при пожар) и прашен въздух.

Възрастта също оказва предразполагащо значение за възникване на заболяването. От бронхопневмония боледуват най - често много възрастните или подрастващите кучета.

Боледуването от някои силно изтощителни заболявания, като стомашно - чревните катари, са други важни фактори за поява на това заболяване. Според някои автори важна предразполагаща роля в етиопатогенезата на бронхопневмонията има и алергията.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Анонимен
при стрес ,при висока 4уствителност -вси4ко страда
Коментирай
loading...