Назад до Бронхопневмония при кучето

Бронхопневмония при кучето

  1. Бронхопневмония при кучето
  2. Етиология на Бронхопневмония при кучето
  3. Клинични признаци на Бронхопневмония при кучето
  4. Развой и прогноза на Бронхопневмония при кучето
  5. Лечение на Бронхопневмония при кучето

Лечение на Бронхопневмония при кучето

Средства за лечение на Бронхомневмония при кучетоЗаболелите кучета е нужно да се поставят в тихи, проветриви, сухи и топли през зимата помещения, трябва да им се осигури пълноценна, лесно смилаема, богата с витамини и минерални вещества храна, като мляко, сурово мляно месо, месен бульон и др.

Прилагат се най - често антибиотици с широк спектър на действие. Използват се тетрациклиновите препарати, хлорамфениколът,спектамът,стрептомицинът, гентамицинът, доксициклинът и др.

Прилагат се също сулфаниламиди както самостоятелно, така и в комбинация с антибиотици. Изборът на лекарствени средства и комбинации, както и продължителността на третирането трябва да са съобразени с основните принципи на антимикробната терапия.

Прилага се и симптоматично лекуване с отхрачващи и потискащи кашлицата средства. Като подкрепяща терапия се използват калциевите препарати (калциевият гликонат, калциевият борогликонат и др.), витамините А и D (препаратът тривитаминол (АД3Е и др.), витамин С в по - големи дози.

При нарушаване на сърдечната дейност се инжектират камфорово масло, кофеин, кардиотонин и др. Добър лечебен ефект се получава с хуманномедицинския препарат пулмохин, инжектиран подкожно по 1-2 см3 дневно. В областта на гръдния кош може да се направят разтривки с камфоров или синапов спирт.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
при стрес ,при висока 4уствителност -вси4ко страда
Коментирай
loading...