Назад до Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Отглеждане и дресировка на Чау Чау

Отлеждане

Как се гледа Чау ЧауХранене при Чау ЧауТази порода се нуждае от редовни, но не изморителни дейности на открито. Те не се чувстват добре при топло и влажно време.

Затова в летните месеци е добре да разхождате кучето рано сутрин или привечер, когато температурите са по - поносими.

Чау Чау могат да живеят и като дворни кучета, ако климата е умерен и хладен, но най - добре се чувстват, когато са в семейна среда.

Хранене

Грижи за козината на Чау ЧауХраната, която давате на кучета от тази порода трябва да е в високо съдържание на протеини. Чао Чао расте много бързо и едва на 18 месеца вече е в зряла възраст.

Регулирането на храната зависи от много фактори, като възрастта на кучето, неговия метаболизъм, размер и т.н.

Препоръчително е да го храните по два пъти на ден. Чао Чао са тежки кучета, затова не трябва да допускате те да имат наднормено тегло, тъй като това може да доведе до проблеми с бедрените кости.

Грижа за козината

Чау Чау сменя своята козина през пролетта и есента и тогава те изискват повече внимание, отколкото през останалото време. Важно е да изберете правилната четка за сресване, за да се избегне увреждане на кожата.

Гъстата двуслойна козина на породата изисква разсресването им поне 3 - 4 пъти седмично, но когато сменят козината си е добре да ги изчетквате всеки ден. Къпете кучето си поне веднъж месечно или когато това се налага.

Дресировка

Тази порода кучета са много лоялни. Те са спокойни и добре възпитани кучета, но често не желаят да бъдат тренирани.

Дресировка на Чау ЧауЗатова е много важно те да бъдат обучени докато са още малки кученца и да спечелят уважението на хората, които се грижат за тях. 

Кучето трябва да се социализира колкото се може повече, докато е още малко, за да се избегне това да бъде прекалено агресивно или плахо. Когато кучетата достигнат юношеска възраст те се подчиняват само на стопаните, които са спечелили тяхното доверие.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 8 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

45. д-р БауБау

Здравейте, Не, не означава, че не е чистокръвно.

44. Мария

Моето чау-чау е на 8месеца и езикът му е на точки лилав това, означава ли че не е чистокръвно ? 

43. Нина

Взех куче чау чау. Може ли някой да ми каже лесно ли се гледат, че като чета за тях ми се струва, че искат ужасно много грижи и как става със сресването и обгрижването?

42. Анна
моето чао е почти на 16 ,едвам ходи вече но още е живичко!
41.
Здравейте, да имаш домашен любимец - куче е много добре и е отговорно действие . От собствен опит зная ,че трябва задължително да се проучи родословното потекло . ????❤
40. Мара
Имаме кученце чау чау на 2 месеца,което като си играе,започва да ни хапе по краката,особено внучката ми,която е на 7г.Моля за съвет,ако някой има опит да сподели как да го отучим
39. ййййй
Хкйгххйхй
38.
Здравейте на нашето куче му течът очите страшно много.Дали има начин да се оправи
37.
Аз имам чау чау и то е много умно испълнява команди и без почти никаква дресировка я разхождам без повод
36. д-р БауБау
До 35. Нина - в табличката по-горе е описано: Продължителност на живота: 9 - 15 години.
35. Нина
Колко години живеят тези кучета?
34. д-р БауБау
До 33. - няма как да Ви дадем точен отговор на този въпрос. При някои се дължи просто на лоша привичка, други го правят обикновено, когато са сами... Съветваме Ви да вдигнете растението на недостъпно за кучето място!
33.
Защо моето чао чао яде листата на хортензията
32. д-р БауБау
До 31. Ангела - може да следите нашата секция с обяви, а също така и да пуснете обява за това, което търсите. http://zooobqvi.baubau.bg/
31. Ангела
Здравейте! Търся си мъжко кученце чау-чау до 3 месеца! Ако някой може да ми помогне ако може да ми позвъни на 0895943886 или на email: Angela.eftimova@mail.bg :)
30. д-р БауБау
До 29. - няма как да Ви кажем точна цена. Обикновено са между 400-600 лв. Но всичко е много относително! Казваме Ви привлизителна цена.
29.
Колко струва куче от тази порода на три месеца-благодаря за отговора.
28. д-р БауБау
До 26. Илиана василева - http://zooobqvi.baubau.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
27.
Илияна цена на кученцето
26. Илиана василева
Аз имам такова кученце на 3 месеца с паспорт и всички направени ваксини и го продавам
Виж още отзиви
Коментирай
loading...