Назад до Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

  1. Чау Чау (Чао Чао)
  2. Външен вид на Чау Чау
  3. Физическа характеристика на Чау Чау
  4. Характер и поведение на Чау Чау
  5. Отглеждане и дресировка на Чау Чау
  6. Здравословен статус и проблеми при Чау Чау
  7. Анатомични особености на Чау Чау
  8. Исторически данни за Чау Чау

Отглеждане и дресировка на Чау Чау

Отлеждане

Как се гледа Чау ЧауХранене при Чау ЧауТази порода се нуждае от редовни, но не изморителни дейности на открито. Те не се чувстват добре при топло и влажно време.

Затова в летните месеци е добре да разхождате кучето рано сутрин или привечер, когато температурите са по - поносими.

Чау Чау могат да живеят и като дворни кучета, ако климата е умерен и хладен, но най - добре се чувстват, когато са в семейна среда.

Хранене

Грижи за козината на Чау ЧауХраната, която давате на кучета от тази порода трябва да е в високо съдържание на протеини. Чао Чао расте много бързо и едва на 18 месеца вече е в зряла възраст.

Регулирането на храната зависи от много фактори, като възрастта на кучето, неговия метаболизъм, размер и т.н.

Препоръчително е да го храните по два пъти на ден. Чао Чао са тежки кучета, затова не трябва да допускате те да имат наднормено тегло, тъй като това може да доведе до проблеми с бедрените кости.

Грижа за козината

Чау Чау сменя своята козина през пролетта и есента и тогава те изискват повече внимание, отколкото през останалото време. Важно е да изберете правилната четка за сресване, за да се избегне увреждане на кожата.

Гъстата двуслойна козина на породата изисква разсресването им поне 3 - 4 пъти седмично, но когато сменят козината си е добре да ги изчетквате всеки ден. Къпете кучето си поне веднъж месечно или когато това се налага.

Дресировка

Тази порода кучета са много лоялни. Те са спокойни и добре възпитани кучета, но често не желаят да бъдат тренирани.

Дресировка на Чау ЧауЗатова е много важно те да бъдат обучени докато са още малки кученца и да спечелят уважението на хората, които се грижат за тях. 

Кучето трябва да се социализира колкото се може повече, докато е още малко, за да се избегне това да бъде прекалено агресивно или плахо. Когато кучетата достигнат юношеска възраст те се подчиняват само на стопаните, които са спечелили тяхното доверие.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 8 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Анна
моето чао е почти на 16 ,едвам ходи вече но още е живичко!
Здравейте, да имаш домашен любимец - куче е много добре и е отговорно действие . От собствен опит зная ,че трябва задължително да се проучи родословното потекло . ????❤
Мара
Имаме кученце чау чау на 2 месеца,което като си играе,започва да ни хапе по краката,особено внучката ми,която е на 7г.Моля за съвет,ако някой има опит да сподели как да го отучим
ййййй
Хкйгххйхй
Здравейте на нашето куче му течът очите страшно много.Дали има начин да се оправи
Виж още отзиви
Коментирай
loading...