Назад до Немски шпиц - голям

Немски шпиц - голям

Отглеждане и дресировка на Немски шпиц

Отглеждане

Трудно ли се гледа ШпицГолемият немски шпиц може да се отглежда в апартамент, предвид не много големите му размери. Тези кучета са доста активни, затова трябва да бъдат извеждани всеки ден на разходка или ако имате двор да ги пускате да си играят на него.

Имат нужда от всекидневни разходки! Те са много издръжливи на дълги разстояния и това позволява да ги държите на каишка, докато например карате колело.

Тези кучета са отлични спътници на възрастните хора. Стопанина им обаче трябва трябва да бъде строг, уверен и последователен, защото в противен случай големия немски шпиц става много своеволен, дързък и темпераметен и ще бъде много трудно да бъде научен на послушание.

Ако кучето лае усилено по непознати, други кучета или животни, това може да доведе до прекомерна агресия. Най - добрият начин да затвърдите вашата лидерска позиция над кучето е като го извеждате на всекидневни разходки. Това не само затвърждава вашето лидерство, но и помага на кучето да изразходи своята физическа и психическа енергия, което в крайна сметка го превръща в едно по - спокойно и уравновесено куче, което знае мястото си в света.

Грижи за козината

Тези кучета имат нужда от често разресване, за да се избегне заплитането на дългата им и гъста козина. Някои кучета не обичат сресването и останалите козметични процедури, затова трябва да ги обучите да стоят спокойно, докато го правите.

Дресировка

Обучение на Немски шпицДобре е да обучите тези кучета да пазят тишина, тъй като те винаги лаят, когато звънеца звънне или дойде някой непознат в къщата. Трябва да бъдете много настоятелни в това обучение.

Трябва ясно да им покажете кой е "шефа" иначе няма да ви слушат и да изпълняват командите ви. Ако стопанинът им позволява тези кучета могат да станат много взискателни. Кучето трябва да бъде научено, че всички хора са лидери на глутницата иначе не може да му се вярва, когато е заобиколено от деца.

Те могат да станат много нервни и раздразнителни, спрямо децата. Трябва да научите децата си как да показват лидерски умения пред кучето, за да се чувстват добре заедно. Когато са обучени правилно те стават отлични приятели. Освен лидерските умения на стопанина, добрата социализация на кучето е другия ключов момент.
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

16. д-р БауБау

Здравейте, Тази статия ще Ви помогне: https://baubau.bg/saveti-nauchim-kuche-hodi-navan-toaletna

15. Здравейте, имаме малка принцеса на 5 месеца. Но хигиенните навици ги прави само в къщи. Сутрин се изкарваме в 7 часа, играе си и нищо. Прибираме се и свършва всичко. Това се случва при всички разходки. Незнам какво да правя? Взела съм наградки, но как да

Здравейте, имаме малка принцеса на 5 месеца. Но хигиенните навици ги прави само в къщи. Сутрин се изкарваме в 7 часа, играе си и нищо. Прибираме се и свършва всичко. Това се случва при всички разходки. Незнам какво да правя? Взела съм наградки, но как да и ги дам, когато не иска да го прави навън?

14. Михайл
У дома ние имаме същото бижу като всички вас!!! Казва се Румен и е един прекрасен семеен другар и компаньон!!! Предан и много умен !!!От третият месец не е виждал нашийник и повод и смятам че не сгреших като постъпих така !!!Научи се че аз съм водачът и не го забравя вече 5 години!!! Постоянството във обучението е изключително важно нещо ..Възпитание чрез поощрение това е важното!!! Лаенето се ограничава със строгост но не с грубост!!! Шпицът е териториален и не е хубаво да се допуска развитие на агресия у него...Децата най-добре го обучават на социалност...От малък е хубаво да бъде стопиран от вредният навик да се пази кокъла и да хапе когато някой иска да му го вземе.. Това се получава когато му се предложи друго нещо или му се покаже че вие сте доминанта като застанете пред него и съвсем полека започнете да го отдалечавате от купичката с храна или играчката без да се навеждате да му я взимате директно!!!
13. д-р БауБау
До 11,12. Инна - това, което прави е маркиране на територия. Едва ли бихте могли Вие да го отучите от това, особено ако в къщата, в която ходите има или е имало друго животно. С времето този навик ще отшуми. Относно лаенето - доста трудно би било тепърва да го обучавате тъй като вече е на 2 години. Все пак ще Ви изпратим 2 команди, които може да опитате. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%B5 http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0
12. Инна
Само да добавя- мъжки среден шпиц е
11. Инна
Здравейте! Аз имам мъжки шпиц, който е вече на почти 2 годинки. В началото имахме много проблеми с хигиенните навици, но със постоянство и наказания (без бой) се научихме. Проблема обаче идва като отидем на гости. Тогава задължително трябва да се изпишка някъде и нищо не помага - нито да се карам, нито да го наказвам. Другото нещо - постоянно лае от най-малкия шум , когато е на непознато място, а ние доста често пътуваме. Моля, кажете дали е твърде късно да коригираме това и какво да правим. Благодаря предварително :)
10. д-р БауБау
До 9. Карина - трябвало е да започнете вече обучение. Все още имате време. Ще Ви изпратим линк с команди! Съветваме Ви да започнете колкото може по скоро с обучението. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE Подходящи команди, на които да наблегнете са: №14, №16.
9. Карина
Здравейте, ние си взехме такава порода кученце преди около 4 месеца, той сега е на 7 месеца и тъй като вече мисля, че е достатъчно голям се притеснявам защото когато чужд човек се опита само да го докосне той налита да хапе, а от друга страна пък когато примерно аз се опитам да му взема играчката или храната той пак налита да хапе! Какво да правя?! :( Благодаря предварително.
8. д-р БауБау
До 7. Мария - на този етап избягвайте подобни ситуации. Постепенно щом кученцето се адаптира и свикне напълно с Вас може да опитате и с някои команди: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE
7. Мария
Преди месец си взехме едно мъжкарче. Много е дружелюбен с хора и деца. Но имаме проблем, малкият не иска да споделя храна или играчки с други кучета. Става агресивен. Като го взехме беше сред много други кучета и за него явно не е оставало храна. Ако човек му вземе играчката няма никакъв проблем, но ако е куче налита на бой. Какво да правя? Благодаря! :)
6. д-р БауБау
До 3. Анонимен - да, става за отглеждане в апартамент.
5. д-р БауБау
До 2. станислава - скимтенето е неизбежно за всяко малко кученце, независимо от породата. Три пъти дневно е достатъчно. След като израстне и 2 пъти дневно е достатъчно стига да не е за 5 минути.
4. д-р БауБау
До 1. Анонимен - описано е подробно в статията
3. Анонимен
Stavat li za apartament?
2. станислава
Здравейте!искам да си купя такова кученце,но тъй като е енергично имам само едно опасение:когато си легнем и кучето започне да лае,скимти и щъка из целия апартамент какво да правим?Имам и още един въпрос.Ако се извежда на 3 нормално дълги разходки на ден това стига ли му?Моляви побързайте!Ще ми го купят след Коледа.Благодаря предварително! :)
1. Анонимен
Kolko pati na den trqbva da se izvejdat?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...