Назад до По света

Хора с големи сърца взеха от приют ранено котенце и куче без шанс за осиновяване

Ето как започва тази история, достойна за приказка:

"Вървейки по улицата, дочух мяукане на коте. Тревожните звуци идваха от затворения капак на автомобил. Да извадя сама котенцето от там беше невъзможно. Затова звъннах на полицията, те отреагираха много бързо и откриха собственика на колата. Наложи се човекът да се прибере от работа, за да отвори капака на автомобила си."

Това разказва момичето, спасило живота на котенцето, а действието на случката се развива в Русия.

Тя прибира котенцето в дома си, но вижда, че единият му крак изобщо не се движи. Веднага си помисля, че става дума за счупване. Затова го завежда на ветеринарен лекар, който й казва, че проблемът е свързан с увреждане на нервите и лечението му ще отнеме време.

Котенцето остава в приюта, надявайки се някой ден да бъде осиновено.

То е там вече 3 седмици, когато Нина и Бенямин Муравчик идват до приюта, за да си осиновят куче. Но животните са повече от 400 на брой ....

Тогава Нина казва нещо, което изумява всички:

"Тези, които са малки и породисти, със сигурност ще бъдат осиновени. Така че нека вземем животни, които нямат шанс!"

И така Нина и Бенямин осиновяват котенцето със счупен крак и едно възрастно куче, на име Белла. Те кръщават котенцето Мусиком (от руски - "музика") и започват дълга борба за спасяването на крачето му. То преминава през различни прегледи при ортопед и невролог, както и през рентгеново изследване.

Близо 3 седмици Мусиком прекарва с дълга шина на крака, като през цялото време новите му стопани се грижат за него. Когато накрая лекарите я отстраняват, от крачето му е останала само една тънка като пръчица кост. Той за пръв път започва да стъпва на него и да го ближе.

Става ясно, че стъпалото му е зараснало по правилния начин и всичките му стави работят безпроблемно. Сега трябва само да се възстанови мускула на крачето, което с времето ще стане от само себе си.

Мусиком и Белла съжителстват щастливо в новия си дом, радвайки милото си семейство, които от своя страна им предоставят най - добрите грижи и много любов.

Възхищаваме се на хора като Нина и Бенямин, които имат големи сърца и обичат животните, независимо как изглеждат те и дали са от някаква порода!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

Отзиви

Анонимен
Bog da gi blagoslovi!
Цветанка Манолова
Моля, намерете си добър преводач от руски. Мусиком не е име на коте. На руски думата "музика" се превежда "музыка", а името на котето всъщност е Музик или Мусик, но на руски език изречението "...нарекли котето Мусик..." в творителен падеж звучи "...назвали котенка Мусиком..." - що се касае правилния превод. А относно доброто дело - пишете за подобни случки и в България. На 14 декември 2-годишната ни дъщеря осинови с официален документ за осиновяване много малко изоставено коте. В момента то е щастливо създание - хранено, ваксинирано, витаминизирано и обгрижвано с много обич от цялото ни семейство.
Анонимен
БОГ да Благослови тези хора ! Здраве и късмет !
Диди
Една такава новина и денят ми е усмихнат!
Анонимен
Браво.
Коментирай
loading...