🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА: Общинския съвет в Разград гласува съдбата на лъвчетата Масуд и Терез

На проведено преди минути гласуване Общинския съвет реши оцелиелите в зоопарка в Разград лъвчета да бъдат дарени на зоопарка в Пазарджик.

В гласуването участваха 29 общински съветници. От тях 20 гласуваха "ЗА", 5 бяха "ПРОТИВ" и 4-ма гласуваха "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ".

Това решение на Общинския съвет е меко казано скандално, тъй като в зоопарка в Пазарджик никога не са се отглеждали лъвове, а малките Масуд и Терез имат нужда от специални грижи още поне няколко месеца.

До момента за лъвчетата се грижеше фондация "Дивите животни". От там дори са били намерили дом на лъвчетата – спасителен център в Холандия, където се спазват всички норми и правила за отглеждане на големи котки.

За преместването на животните в Пазарджик под строй гласуваха всички съветници на ГЕРБ и ДПС. Преди гласуването Явор Гечев от "Четири лапи" заявява, че на общинските съветници от ГЕРБ и ДПС им е оказван натиск да гласуват именно по този начин.

От "Четири лапи" реагираха мигновено и веднага след гласуването публикуваха във фейсбук страницата си призив за ПРОТЕСТ под надслов:

"Няма да дадем лъвчетата Терез и Масуд в зоопарк!"

Протеста е насрочен за утре – 22-ри декември от 12:00 до 14:00 часа пред Министерски съвет. От "Четири лапи" призовават всеки, който е загрижен към съдбата на лъвчетата да се присъедини към тях, за да могат Терез и Масуд да живеят щастливи в подходящи условия.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...