Назад до У нас

Коне ще помагат за терапията на деца с аутизъм в Стара Загора

Гражданско сдружение "Алтернатива 55", което се занимава със социална интеграция и рехабилитация на деца с аутизъм, спечели проект за финансиране на дейността си.

Благодарение на това по този проект ще бъде осъществена хиппотерапия на децата от Центъра за интеграция и рехабилитация в Стара Загора.

Миналата година в лечебната методика с коне са се включили деца от 2 до 14-годишна възраст.

Поради постигане на добри резултати и отчетения положителен ефект върху здравословното състояние на децата, тази година хиппотерапията ще се проведе отново.

Това стана ясно по време на провелата се днес среща между родители, служители на центъра и представители на Община Стара Загора.

„Важно е хората да разберат, че децата с аутизъм не са по - различни от своите връстници. Ние желаем те да се чувстват добре и целта ни е да се социализират по възможно най - добър начин", каза специалистът от ЦСИР „Алтернатива" Тодорка Станкова.

Светльо и Давид от трети клас, както и първокласничката Маги, изразиха впечатления от срещите и посещенията по време на кампанията, а майките им споделиха трудностите, пред които се изправят ежедневно. Родителите на децата от аутистичния спектър апелират към разбиране и толерантност, тъй като техните деца се нуждаят от същите неща като връстниците си.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...