Назад до Ларингит при кучето

Ларингит при кучето

  1. Ларингит при кучето
  2. Етиология на Ларингит при кучето
  3. Клинични признаци на Ларингит при кучето
  4. Развой и прогноза на Ларингит при кучето
  5. Лечение на Ларингит при кучето

Клинични признаци на Ларингит при кучето

Остър ларингит

Признаци на Ларингит при кучетоПричини за кашлица при кучетоИма ли температура при Ларингита при кучетоКашлицата е един от най - важните признаци на острия ларингит.

В началото на заболяването тя е силна, суха, честа, къса и болезнена и животното често прави опити да я потиска.

По - късно кашлицата става по - удължена и влажна. Доста често след едно закашляне се явява силен кашличен пристъп ("кашличен пароксизъм"). Той се появява почти винаги при изкарване на животните на студено или при най - лекото придърпване на повода.

Не са редки и случаите, когато кашлицата може да бъде и спазматична и да се придружава с проява на задавяне, като кучетата правят опит за повръщане или повръщат.

При ларингита може лесно да се възпроизведе кашлица при леко притискане на ларинкса, който се оказва заедно с това и болезнен (животните избягват натиска или се опитват да хапят).

При по - силно възпаление на гръкляна настъпва обикновено едематизиране на гласните струни, което довежда често до пресипнало лаене.

Вътрешната телесна температура в началото на заболяването е слабо повишена.

Силното повишаване на температурата е указание за други болести или усложнения.

Ретрофарингеалните лимфни възли може да бъдат слабо отекли. Обикновено изтеченията от носа липсват, но ако се появят, те са в много малко количество, слизести или слизесто - гнойни.

Появата на ларингеален задух е указание за наличие на оток иа глотиса, който много често е последствие на ларингита.

Хроничен ларингит

Признаците на хроничния катар са много сходни с признаците на острия, само че палпацията на гръкляна не е така болезнена.

В повечето случаи кашлицата е къса, суха и болезнена. Прави впечатление, че сутрин болните животни кашлят по - силно.

При хиперплазиране на лигавицата на ларинкса се наблюдава често задух. При оглеждане на лигавицата на ларинкса чрез по - силно отваряне на устата и издърпване на езика се установява зачервяване и едематизиране.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...