Назад до Мини хъски

Мини хъски

  1. Мини хъски
  2. Външен вид на Мини хъски
  3. Физическа характеристика на Мини хъски
  4. Характер и поведение на Мини хъски
  5. Отглеждане и дресировка на Мини хъски
  6. Здравословен статус и проблеми при Мини хъски
  7. Исторически данни, митове и легенди за Мини хъски

Отглеждане и дресировка на Мини хъски

Отглеждане

Отглеждане на Мини хъскиТрудно ли се гледа Мини хъскиОтглеждането на породата у дома не би представлявала трудност, ако се полагат редовни грижи, както за всеки един любимец - подходяща храна, редовни разходки, внимание и пр. За разлика от Сибирското Мини хъскито е много по – добре приспособимо за живот в апартамент, поради по - малкият си размер.

Могат да се превърнат в отлични семейни кучета, ако са отгледани в компанията на малки деца. 

Все пак тази северна порода  не е от най - толерантните, когато малки деца ги тормозят и е много вероятно да им отвърнат. Поради тази причина породата не се препоръчва за семейства с бебета, а за семейства с поотраснали деца.

Те са много енергични животни и обичат много да тичат, поради което са много подходящи за спортен тип хора.

Грижи за козината

Грижи за козината на Мини хъскиПодобно на Сибирското Мини хъскито изисква редовни грижи по отношение на козината.

Като цяло са доста чисти животни, за разлика от някои породи кучета, и нямат нужда от често къпане.

Също, за разлика от повечето кучета с по - къса космена покривка, които сменят своята козина през цялата година, тази порода прави това само два пъти в годината.

Когато дойде периода за смяна на козината е добре кучето да се разресва, защото това помага по - лесно да се отстрани старата козина.

Дресировка

Дресировка на Мини хъскиОбучението на Мини хъски изисква търпение и постоянство. От особено важно знаечние е търпението, тъй като в даден момент тези малки приятели могат да бъдат доста инати.

Това са доста интелигентни кучета и могат да бъдат записвани в специални училища за кучета, където да се усъвършенстват и да подобрят свите умения.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Аз имам , но живея в Израел и тук има много по принцип
Беъи
Аз имам и е прекрасен:)
д-р БауБау
До 15. Ваня - може да потърсите в интернет чрез търсачката в Гугл. Има хора, които предлагат породата макар да е по-рядко срещана. Точни координати няма как да Ви дадем.
Ваня
Здравейте,откъде мога да закупя такова кученце.Благодаря
д-р БауБау
До 13. - по принцип може да живее в апартамент, но имайте предвид, че това няма да е най-комфортното място за него. То има нужда от движение и постоянни разходки. Ако го отглеждате в апартамент се опитвайте да компенсирате ограниченото му пространство с продължителни разходки. Относно спането в леглото Ви изпращаме статия, която ще Ви даде отговор: http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE
Виж още отзиви
Коментирай
loading...