Назад до Муди

Муди

  1. Муди
  2. Външен вид на Муди
  3. Физическа характеристика на Муди
  4. Характер и поведение на Муди
  5. Отглеждане и дресировка на Муди
  6. Здравословен статус и проблеми при Муди
  7. Анатомични особености при Муди
  8. Исторически данни, митове и легенди за Муди
  9. Интересни факти за Муди

Характер и поведение на Муди

Характер на МудиПоведение на МудиМудито е много ловко куче и обича всички кучешки игри. То е типичното работно куче и неслучайно често е използвано като пастирско куче. В САЩ и Финландия ги използват и за спасителни операции, в които трябва да намерят и помогнат на хора, изпаднали в беда.

Муди е приятелски настроено към хората и много игрив. Обикновено не са страхливи или буйни и са много щастливи, когато се срещат с нови хора. Все пак има някои случаи на отделни екземпляри, които могат да проявяват агресия, но това са много редки случаи.

Повечето Мудита са доста енергични и подхождат към почти всичко с голям ентусиазъм. Изпълняват с голяма активност възложените им задачи. Отначало  са предпазливи, когато са поставени в някаква нова ситуация, но много бързо се адаптират и започват бързо да действат безстрашно.

Един от малкото недостатъци на тази порода кучета е склонността им да лаят по почти всичко. Хората трябва да знаят, че това е техен инстинкт, защото като пастирски кучета те обикновено лаят, за да предупреждават за опасности. Затова не бива да се изненадвате от честият им лай. Един от начините да се справите с този проблем е като обучите кучето да пази тишина по команда (Вж. Обучение на кучето).

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...