Назад до У нас

Нов приют за животни ще бъде изграден в Благоевград

Общината на областния град е предвидила да отпусне 150 хиляди лева за построяването на приюта, съобщава БНТ.

Новият приют ще има 120 клетки и в него ще постъпват бездомни кучета както от община Благоевград, така и от общините Кресна, Петрич, Кочериново и Струмяни.

Новата сграда ще разполага и с медицински пункт, в който ще се извършват необходимите манипулации на бездомните животни. Засега е планирано строежа на новия приют да започне през месец юни 2013 г.

Във финансирането на проекта ще се включат и по - малките общини от благоевградска област. Община Петрич трябва да осигури около 77 хиляди лева за проекта, а останалите по - малки населени места Струмяни, Кресна и Кочериново ще трябва да отпуснат от бюджетите си суми в размер от 4 до 7 хиляди лева.

Разходите за издръжката на бъдещия приют също ще бъдат поети от общинските бюджети на общините в областта, като за целта ще бъде образувано Сдружение, което трябва да определи регистрирана по закон фирма, която да отговаря за транспортирането и грижите за бездомните животни.

По предварителни изчисления разходите за транспорт и медицински грижи на едно животно от най - отдалечената точка на областта до приюта в Благоевград не трябва да надхвърлят 100 лева.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...