Назад до Пекинез

Пекинез

  1. Пекинез
  2. Външен вид на Пекинез
  3. Физическа характеристика на Пекинез
  4. Характер и поведение на Пекинез
  5. Отглеждане и дресировка на Пекинез
  6. Здравословен статус и проблеми при Пекинез
  7. Анатомични и физиологични особености на Пекинез
  8. Исторически данни, митове и легенди за Пекинез
  9. Интересни факти за Пекинез

Физическа характеристика на Пекинез

Размери и тегло

Колко тежи ПекинезаКолко е висок ПекинезаПекинезът не е сред високите кучета и средната му височина е около 20 см (FCI - 15 - 25 см).

На тегло достига около 2.5 - 6 кг (FCI - 2.5 - 6 кг, AKC - максимално 6.3 кг; KC - мъжки - максимално 5 кг, женски - максимално 5.5 кг).

Тяло и глава

Пекинезът е брахицефална порода - със сплескана муцуна.  Ако се погледне в профил изглежда сплескан. Главата е доста голяма в сравнение с тялото.

Очи

Имат големи, кръгли и изпъкнали очи.

Уши

Ушите не са много високо поставени. Покрити са с много козина.

Опашка

Опашката стои високо извита над гърба и е покрита с дълга и права козина.

Рейтинг:
3.2/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Росица Тодорова
Кучето е мини пекинез,около 6 -7 кг.,на 2.8м.може ли да стои навън в колибка за първа зима ,не искам ,но се налага.Много косми и пикае навсякъде.
Valentina
Moeto kuche samo leji bqx go zakarala pri veterinaren lekar bixamu dve injekcii no pak samo leji a predi behe mnogo igrivo
Светлозар
Здравейте ,нашият пекинез е на 13 год. и половина и с нас от 1 месечно кутре.част от семействотое.Но от 2месеца като че ли се дави,души има припадаци с конвулсии и си изпуска целия пикочен мехур после полежава минута две и става но като че ли не иска да се разхожда дълго и повечето време лежи .От време на време има някаква енергия и дори играе но не е често.Някаква идея?Благодаря!
Мейгън
От снощи кученцето ми трепери от време на време и почва да се приблизва породата му е пикинез и е на 2 години
Здравейте! Имам пекинез на 8 месеца . От няколко дни проявява голям каприз към храната и много рядко се храни ( по 1 път на ден и то в малко количество) сменям храната постоянно . На гости в къщи имахме 4 дечица, които чесно казано доста го побъркаха с викове, гоненици и радване . Въпроса ми е какво да направя за да му върна апетита и има ли място за притеснение?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...