Назад до Пекинез

Пекинез

  1. Пекинез
  2. Външен вид на Пекинез
  3. Физическа характеристика на Пекинез
  4. Характер и поведение на Пекинез
  5. Отглеждане и дресировка на Пекинез
  6. Здравословен статус и проблеми при Пекинез
  7. Анатомични и физиологични особености на Пекинез
  8. Исторически данни, митове и легенди за Пекинез
  9. Интересни факти за Пекинез

Характер и поведение на Пекинез

Труден ли е характера на ПекинезаХъркат ли ПекинезитеПекинезът е дързък, независим и смел. Може да се изправи с безстрашие и пред най - голямото куче.

Той е в стихията си, когато е в нечий скут или до стопанина си и е гален непрекъснато.

Има независим харакер и се отличава с безгранична преданост към своя стопанин.

Може да бъдат страшни инати и проявяват много силна воля.

Понякога Пекинезът става изключително безстрашен към всичко. Ако се притисне в ъгъла, той веднага ще покаже, че е готов за атака. Неслучайно често го наричат "голямо куче в малко тяло".

Пекинезите обичат да си поспиват и всеки стопанин на породата вероятно е чувал тяхното хъркане. Понякога може да бъде толкова силно, че да се сбърка с човешкото.

Рейтинг:
3.6/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Росица Тодорова
Кучето е мини пекинез,около 6 -7 кг.,на 2.8м.може ли да стои навън в колибка за първа зима ,не искам ,но се налага.Много косми и пикае навсякъде.
Valentina
Moeto kuche samo leji bqx go zakarala pri veterinaren lekar bixamu dve injekcii no pak samo leji a predi behe mnogo igrivo
Светлозар
Здравейте ,нашият пекинез е на 13 год. и половина и с нас от 1 месечно кутре.част от семействотое.Но от 2месеца като че ли се дави,души има припадаци с конвулсии и си изпуска целия пикочен мехур после полежава минута две и става но като че ли не иска да се разхожда дълго и повечето време лежи .От време на време има някаква енергия и дори играе но не е често.Някаква идея?Благодаря!
Мейгън
От снощи кученцето ми трепери от време на време и почва да се приблизва породата му е пикинез и е на 2 години
Здравейте! Имам пекинез на 8 месеца . От няколко дни проявява голям каприз към храната и много рядко се храни ( по 1 път на ден и то в малко количество) сменям храната постоянно . На гости в къщи имахме 4 дечица, които чесно казано доста го побъркаха с викове, гоненици и радване . Въпроса ми е какво да направя за да му върна апетита и има ли място за притеснение?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...