Назад до Сърдечна слабост при кучето

Сърдечна слабост при кучето

  1. Сърдечна слабост при кучето
  2. Етиология на Сърдечна слабост при кучето
  3. Клинични признаци на Сърдечна слабост при кучето
  4. Развой на Сърдечна слабост при кучето
  5. Прогноза на Сърдечна слабост при кучето
  6. Лечение на Сърдечна слабост при кучето

Етиология на Сърдечна слабост при кучето

Болестта възниква в повечето случаи вторично, като последствие от други заболявания на сърцето (перикардит, миокардит, ендокардит, дистрофия на сърдечния мускул и др.), които възникват самостоятелно или са свързани с някои инфекциозни болести или отравяния (септицемия, пневмония, перитонит, гана, парвовироза и др.).

Етиологични фактори може да бъдат още анемията или хидремията, нарушението в кръвоснабдяването на сърдечния мускул (инфарктът на сърцето или спазмите и тромбозите на коронарните артерии, прекомерното затлъстяване на сърцето и др.).

Причини за сърдечна слабост при кучетоПървичната сърдечна слабост, макар и по - рядко, стои във връзка с извършването на тежка, изморителна работа, например при ловните кучета през време на продължителен лов в горещо време. В тези случаи сърдечната слабост настъпва сравнително бързо, при положение че животните са стояли продължително време в бездействие и им е наложено изведнъж, без тренировки да извършват продължително ловуване.

Както първичната, така и вторичната сърдечна слабост може да протече остро и хронично.

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Hristina
Как се казва? - кучето ми се нуждае спеш о
vasi
zdraveite? kak se kazva tazi dobavka?
иванова
Има вече на пазара хранителна дабавка за лечение на сърце при животни.Няма абсолютно никакви странични ефекти и е много ефикасна.Може да се дава профилактично. Ако имате интерес , моля пишете vsv2303@abv.bg
Анонимен
Palni gluposti i shantaji_ttryabva I da se gladuva .
Коментирай
loading...