🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Сърна бе спасена в столичния квартал Бояна

Ранена сърна бе намерена и спасена от мъж в столичния квартал Бояна. Добрата постъпка бе на Цветелин Иванов и бързо обиколи социалните мрежи.

Цветелин се натъкнал на сърната, която била видимо в не добро физическо състояние и атакувана от три озверели (най - вероятно от глад) бездомни кучета.

Цветелин прогонил кучетата и се обадил на телефон 112, тъй като сърната била ранена.

"Трябваше ми малко време да изгоня кучетата, защото бяха доста агресивни. Позвъних на 112 и чаках около 30 минути, след което позвъних отново. От там ми обясниха, че са задействани отговорните институции."

След няколко минути на място са се отзовали няколко патрула със зоополицаи, горски служители и представители на организации занимаващи се с диви животни. Цветелин споделя, че реакцията е била много адекватна и е впечатлен от професионализма на хората.

Негативно впечатление обаче му направило, че никой от местните хора не оказал помощ, въпреки молбите му. Само един мъж донесъл от къщата си одеяло, с което покрили премръзналото и изплашено животно.

Сърната е била преместена във ветеринарен център, където станало ясно, че е доста сериозно ранена и се наложила спешна операция. В момента животното се възстановява, а Цветелин поддържа връзка с ветеринарите, за да се информира какво е състоянието на спасеното от него животно.

"Засега сърната ще остане в клиниката. Получих много обаждания от хора, които искат да помогнат и да се грижат за сърната. Не знам обаче от кого зависи това и какво ще се случи после." - каза още автора на тази благородна постъпка Цветелин.

Изтoчник, снимки: dnes.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...