Назад до Шар пей

Шар пей

  1. Шар пей
  2. Външен вид на Шар пей
  3. Физическа характеристика на Шар пей
  4. Характер и поведение на Шар пей
  5. Отглеждане и дресировка на Шар пей
  6. Здравословен статус и проблеми при Шар пей
  7. Анатомични и физиологични особености на Шар пей
  8. Исторически данни, митове и легенди за Шар пей
  9. Интересни факти за Шар пей

Исторически данни, митове и легенди за Шар пей

История на ШарпейПроизход на ШарпейПородата Шарпей същестува от много древни времена. За неговата селекция се смята, че се използвани:

Селекцията й е имала за цел създаването на куче, подходящо за боеве с други кучета, а също и като пазач на стадото и ловуване.

Според едни твърдения, развъждането на породата е снанало на брега на Кирайско море, а според други - неговата родина е Тибет.

Това е порода, високо почината сред китайският народ. Доказателство за това са различните останки на кучета, намерени от археологически разхопки.

Шарпеят в миналото се е отличавал от днешният Шарпей - компаньон. Бойният шарпей е бил доста по - едър от сегашният и е достигал маса от около 80 кг (двойно повече от днешните екземпляри на породата).

Рейтинг:

Отзиви

Здравейте имам шарпеи женско искам да знам защо хърка като спи данни да е болно и да потърся ли ветеринарна помощ
hektor
на кученцето му се появяват като брадички или като екзема на лицето Това са около три точици бели една до друга Засега няма някакъв гноен секрет но ме притеснява порода шар пей
Любчо5281
Има ли разлика между мъжко и женско защото моито е мъжко и хърка докато спи имам и женско но то не хърка Дали е някакво заболяване
Miro
Moje Li nqkoi da mi kaje kakvo da pravq. Ne mogat da kajat ot kakvo e tazi alergiq
Miro
Imam jensko 6ar pei 4e na 7 meseca i go hranq s royal kannin no ot dva dena mi pravi alergii na kojata kato 4erveni petna na drugiq den mu se podu ezika posle sled den mi se podu i okoto neznam ve4e ot kakvo
Коментирай
loading...