Назад до У нас

Спасиха 4 кучета от 20-метрова пропаст

Пещерняците Стоян Брашнаров и Яни Макулев извадиха в четвъртък 4 прегладнели и отслабнали кучета от 20-метрова пропаст в близост до село Карлуково.

Всичко започнало в сряда, когато мъжете решили да проучат една от многото пещери в района около Карлуково. Те се изненадали много, когато на дъното й видели куче, което отчаяно се опитва да се измъкне от смъртоносния капан, в който е попаднало.

В този момент двамата пещерняци нямали необходимото оборудване и затова отложили спасителната операция за четвъртък. Когато се върнали на другия ден те с изненада установили, че кучетата били не 1, а цели 4. Всички били много изгладнели и уплашени, като според опитните пещерняци най - вероятно са прекарали около седмица в дълбоката дупка без храна и вода.

За около половин час двамата успели да издърпат и 4-те кучета на повърхността и да им дадат храна и вода. Животните били изключително радостни от това, че са се спасили от сигурна смърт. В района около Карлуково има много пещери, в които често могат да бъдат открити трупове на животни.

Много от тях падат само в тези смъртоносни капани. Наличието на 4 кучета едновременно в една дупка обаче ясно показва, че те най - вероятно са били хвърлени там от своите собственици. Това не е рядко срещано явление, тъй като хората от региона често изхвърлят ненужните им животни в тези дупки. От години се правят опити да бъде спряна тази зловеща практика, но засега те са без успех.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2.
Селските садисти ще си го получат,убийството никога не остава ненаказано ,има сила която не прощава,в тази страна може и да се измъкнеш ,пошлостта и жестокостта са прекалено големи,но от наказанието свише никога,жалко,че плащат деца и внуци
1. Валентина
Добре е че са спасили животните
Виж още отзиви
Коментирай
loading...