Назад до У нас

За да спаси кучето си, българин от Бургас се хвърля в ледените води на морето

Чели сме за много героични постъпки отвъд границите на нашата страна. И обикновено коментарите към подобни статии са  свързани с това, че тук няма как да се случи, че хората нямат тази смелост и доблест, че ние никога не бихме рискували живота си заради своя домашен любимец и т.н.

Но един човек ни доказва точно обратното! Той живее в Бургас и неговото име е Станислав Чакъров. Героят на нашата история се превръща в спасител на собственото си куче, което е порода голдън ретривър и се нарича Джак.

През един януарски ден, докато Станислав и Джак правят обичайната си разходка по плажа, се случва нещо притеснително.  По това време температурите са под нулата, а тази на водата е не повече от 3-4 ºC.

Както обикновено, четирикракият приятел се радва на играта с любимата си топка. Но когато влиза във водата, за да я извади, се увлича по ято птици.

Тогава Джак навлиза в по - дълбоката вода, преследвайки пернатите, и точно това му изиграва лоша шега. В момента, в който неговият стопанин поглежда към морето, едва забелязва тялото на домашния си любимец в далечината. Кучето се показвало и отново се губело в дълбоката вода.

Без да се замисля, Станислав съблича дрехите си и се хвърля в ледените води на Черно море. Когато доплува до кучето си, вижда, че то се е оплело в рибарски мрежи и наистина не би могло да се измъкне само от този смъртоносен капан.

Критикуван от много хора заради риска за собствения си живот, който е поел, Станислав все пак е щастлив, че е успял да спаси кучето си. Неговата съпруга също го подкрепя, изтъквайки колко важна част от семейството е Джак.

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Ева
Много хора, които познавам биха казали, че това е идиотска постъпка, но аз не мисля така. Браво на този Станислав!
Анонимен
Da ctranno e za xora v BG tam micleneo e po izoctanalo kato naprimer izkazvaneto na #5 anonimen . Ctranno e za xora kato nego xa xa , Bravo na cobctvenika.
Анонимен
bravo na Ctaniclav
neli
tova si e giv geroizam,bravo na stanislav!
Анонимен
Браво!!!
Коментирай
loading...