Назад до У нас

Ученици направиха дарение на плевенския приют за бездомни животни

Приютът за безстопанствени кучета в Плевен, поддържан на доброволчески принцип от хора с добри сърца, получи дарение от група ученици. Възпитаниците на езиковата гимназия в града събират средства, с които да подпомогнат животните, оставени без грижи от стопаните си.

Инициатор на безкористната постъпка е момче от 9-ти клас на име Марк Томов, чиято слабост са животните. Освен че има добро сърце, Марк е и изключително успешен спортист. Той е многократен европейски и световен медалист по карате. А у дома си отглежда екзотични животни като тарантули, змии, хамелеон, както и различни видове гущери.

Други участници в благородната инициатива са: Камелия Тончева, Катрин Христова и Никол Йорданова - ученички от 6 "в" клас на ГПЧЕ, които изработват собственоръчно кутиите за даренията.

Със събраните средства децата успяват да купят близо 100 килограма разнообразна храна, съдове за хранене, лакомства, играчки и завивки за животните. Те им занесоха всичко това и ги зарадваха с присъствието си и вниманието си точно на Разпети петък - 29 април.

"Нашата инициатива е призив за това, че всички трябва да се грижим за безпомощните животни", коментират учениците.

Те имат надежда, че по този начин ще вдъхновят и други хора да направят същото, като отделят минимални средства за нуждаещите се животни. Надяват се също така, че органите на Общината ще поемат необходимата отговорност, за да им осигурят обезпаразитяване и подслон.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Браво
Виж още отзиви
Коментирай
loading...