Усмихват ли се кучетата?

"Когато кучето ми посреща някой човек то показва зъбите си и като че ли се усмихва.

Някои хора погрешно смятат, че това е агресивно поведение, а всъщност то просто е много развълнувано и щастливо.

Какво точно прави кучето, за да мога да обяснявам на хората, които ни посещават?"

Отговор: Изглежда кучето Ви показва жест на омилостивяване, който се нарича "покорна усмивка" и по този начин показва на другите, че не е заплаха. Покорната усмивка е начина, по който кучето показва уважение към другите хора.

Обикновено покорната усмивка е съпроводена с леко приведена поза. Има и други сигнали, които кучето прави и са съпоставими с покорната усмивка. Това са подвиване на опашката, повдигане на лапата, облизване на устните, отместване на погледа и др.

Покорната усмивка е тактика, която кучетата използват, за да се предпазят от агресията на друг човек или куче. Това е често срещано поведение при кучетата. По този начин те приканват другите кучета или хора и търсят взаимодействие, но може и да е знак, че иска да запази личното си пространство, ако се чувства застрашено.

Нормално е кучето да се "усмихва" най - много на вас, тъй като вие най - много му обръщате внимание. Можете дори да обучите кучето си да се усмихва по команда, като използвате кликер или лакомства.

Добре е да обясните на хората, които ви посещават, че "усмивката" на кучето е начин, по който то изразява чувствата си и поведението му не е агресивно.

Ако се съмнявате, че кучето ви се усмихва като начин за изразяване на поздрав и си мислите, че по скоро изразява някакъв вид агресия е по - добре да се свържете с ветеринарен лекар. Той може да ви насочи към професионален треньор на кучета.

Рейтинг:

Отзиви

Гали
Ей позиция - 1 - , научи се по - добре на кирилица , и тогава упреквай
Ани
до 1.Анонимен вземи си речник
Анонимен
Много хора не правят разлика между усмивката на кучето и когато му е топло. Ето я и разликата: - топло му е - диша през устата - усмихва се - само си е отворило устата А относно 1.Анонимен - отдръпни се от компютара и НЕ си взимай куче.
Анонимен
Ш и Т едно до друго в българския език?! ЛЕЛЕ!!!!!
Нора
За Бога,Човече,ако си българин ,си направо неграмотен,как е възможно такъв правопис да имаш,ужас....Ако си чужденец,бих казала ,че е добре,разбира се нещо все пак.
Коментирай
loading...