Назад до Кучета

Целуване на домашния любимец

Ветеринарната медицина има 2 гледни точки, когато става въпрос за това трябва или не трябва да целуваме домашните си любимци.

За много хора тази дилема не стои на дневен ред, защото те обичат да целуват своите любимци, най - вече кучетата.

Но дали се замислят колко опасна може да се окаже "една кучешка целувка" ?!

Да ги целуваме или да не ги целуваме?

Според д-р Кристина Вин целуването на домашните любимци може да подобри комуникацията с хората и животните за да получат грижите, от които се нуждаят.

Друга група ветеринари обаче начело с д-р Тони Джонсън е на противоположно мнение. Техният най - силен аргумент е, че при толкова близък контакт могат да се прехвърлят болести от хората на животните и обратно.

Наистина болестите предавани между хора и животни не са никак малко, затова може би не е най - добрата идея да оставите домашния си любимец да ви целува или да ви ближе по устата. Въпреки това повечето хора са толкова силно привързани към своите домашни любимци, че нищо не може да ги накара да спрат да ги целуват и да изразяват любовта си.

Последните проучвания показват, че хората и животните предават много бактерии помежду си, които могат да причинят стоматологични заболявания. Освен това често животните поставят муцуните си на места, които не са много приятни за хората. В това число влиза и много неприятния навик на някои кучета да изяждат собствените си или чужди изпражнения.

Ако сте от хората, които обичат да целуват домашния си любимец го правете с повишено внимание!

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

7. гоняк
Зоофили само, кучето знаете ли какво си лиже че го целувате по устата?
6.
Аз също като вас обичах да целувам моето куче... НО! Получих силна гъбична инфекция на езика, три месеца се боря с нея, намаля, но още не минава! Докторът е категоричен, че е от кучето! Горкото и то има същото по езика!!!
5.
Tова е най-искрената целувка и не бих се отказала от нея.
4. Анонимен
Обожаваме да се целуваме с моята глезанка.,дори когато бях бременна,за ужас на бабите..:)))А сега когато дарява от време на време бебо с някоя целувчица по бузката няма по-щастлив от него...Естествено посещава на-редовно нашият приятел-Д-р Георгиев..
3. до Белла
Мойта като я извикам да я целувам пък си дава челото :)
2. Белла
На моето куче/R.I.P./ като му кажех 'Дай целувка' идваше и си подаваше бузата. ;)
1. 4u4uliga
То всичко е вредно,някои хора ако ви слушаме.Хора спокойно си целувайте животните и най-близките,по-хубаво от това няма.Да показваш любов.Това да се пазим постоянно от нещо да не се заразим и разболеем,и тази психоза която ежедневно ни натрапват е вече доста дразнеща,даже нетърпима,живейте смело.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...