🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до У нас

Вижте как бе отбелязана Нощта на прилепите в Плевен и Ловеч

На 28 септември 2015 година природозащитното сдружение Зелени Балкани отбеляза Нощта на прилепите. В РИМ - Плевен кампанията се състоя от 11 до 16 часа, като въпреки лошото време около 150 деца взеха участие в мероприятията, открити от г-н Найденов, директор на музея.

Гости на събитието бяха ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство, туризъм и обслужване; Професионалната гимназия по електроника и хим. технологии "Проф. Златарев"; Прогимназия "Цветан Спасов"; ОУ "Васил Левски" и ОУ "Д-р Петър Берон".

От Зелени Балкани изразяват благодарността си към РИМ - Плевен и Регионален инспекторат по образование относно присъствието на учениците.

Всички участници имаха възможността да слушат и гледат интересните презентации за прилепите, както и да видят изложбите, и да получат информационни материали.

По - малките деца участваха в артистични ателиета. Всички се насладиха и на уникалните прилепи, изработени от сладкарски материали като част от конкурса за "прилепно изкуство".

За съжаление в Ловеч лошото време възпрепятства повечето от хората да посетят мероприятията, свързани с Нощта на прилепите. Но все пак около 40 деца научиха повече за тези уникални бозайници.

В Дома на културните дейци те имаха възможност да вземат участие в артистични ателиета и да видят презентация за прилепите.

Въпреки всичко се оказа, че и малкият брой посетители си има своята положителна страна. Всички деца получиха като подарък книжка за приключенията на прилепа Дарки!

От Зелени Балкани изразяват благодарността си към Община Ловеч, която подпомага инициативата, отделяйки средства от бюджета си, като неделима част от действията по Плана за управление на Деветашката пещера.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...