Назад до У нас

Ягуарът от ловешкия зоопарк бе застрелян с истински куршум, вместо с упойка

9-годишният ягуар Алонсо, който избяга от ловешкия зоопарк, бе убит с истински куршум от ловна пушка. Фаталният край на сагата по издирването му се случил в неделя следобед.

В 9:40 часа сутринта на 3 август, неделя, е получен сигнал, че ягуарът от зоопарка в Ловеч е избягал от клетката си. Това се случва, след като служителят, който почиствал клетката на животното, забравя вратата му отворена ...

В продължение на 5 - 6 часа местни ловци и полицаи го издирват в рамките на отцепения район на зоопарка. Те са разполагали с топлинни камери, които да им помогнат за намиране на животното в гъстата растителност. Освен това са били снабдени както с упойващи, така и с бойни пушки.

По думите на директора на зоопарка, не е съществувала опасност ягуарът да влезе в контакт с хора, тъй като пространството е заградено. Освен това, все още не е имало никакви посетители.

Въпреки това, един от ловджиите, който участва в операцията, решава да го застреля на място, за да не избяга навън. Той вижда, че животното се намира в близост до оградата на зоопарка, в която има пролука. Това го е подтикнало да стреля с бойната си пушка по защитения хищник.

Остава неясно защо ягуарът не е бил упоен, както е било планирано. Но според кмета на града Минчо Казанджиев, който е и кръстник на животното, не е имало друг начин ...

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. sonia dimitrova
ne trabvase da go zastrelvat imalo e vazmoznost da go ypoiat ili paniat
Виж още отзиви
Коментирай
loading...