Назад до У нас

Цирковите лъвчета от Зоопарк Стара Загора вече са на свобода в африканския резерват „Шамуари“

След като влезе в сила забраната за използване на диви бозайници в цирка, последните циркови лъвчета, временно настанени в старозагорския зоопарк, бяха пуснати на свобода в Африка.

Техен дом стана резервата "Шамуари", а транспортирането им се осъществи благодарение на британската фондация за защита на дивите животни „Born free“.

В Зоопарк Стара Загора лъвовете бяха приспани и изкарани от клетките на носилки. После бяха натоварени в специални климатизирани бусове на фондацията.

След дългото пътуване от Стара Загора, през Бургас, Лондон и Йоханесбург, 8-годишните бивши „артисти“ от цирк „Балкански“ пристигат благополучно в новия си дом.

Лъвчетата на име Блеки и Жора бяха открити близо до София, затворени в желязна клетка с размери 2,5 на 2,5 метра, в двора на бивш дресьор от цирк. Докато дойде моментът на тяхното транспортиране до Африка, за тях се грижиха служителите на старозагорската зоологическа градина.

По време на пътешествието си към "Шамуари" животните бяха придружавани от д-р Йохан Юберт, известен като „лекаря на големите котки“ от Animal Planet.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...