🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучетата се взират в нас?

Не е трудно да си представим защо едно лоялно куче се взира в господаря си. Когато обаче едно куче се взира упорито в стопанина си, обикновено това не е свързано с показване само на любов и преданост.

Това се дължи на факта, че обикновено кучетата искат да получат нещо от вас. Най - често това е храна. Не сте учудени, нали?!

Но те могат да се взират във вас и заради нещо различно от любимата храна. Това може да бъде желание за разходка или желание за игра.

Това поведение на кучето може да бъде наблюдавано и когато то търси внимание или просто очаква да го похвалите. Някои кучета гледат просто в опит да разчетат изражението на лицето ви и емоциите, които ви вълнуват.

Какво показва погледът на кучетоВзирането в стопанина се счита за нещо хубаво. Дори много дресьори на кучета учат животните да се взират в стопаните си и да очакват техните сигнали или команди. Ако никога не сте го правили трябва да знаете, че гледането директно в очите на кучето може да се счита за предизвикателство.

Ето защо взаимното взиране заздравява връзката между хората и кучетата и намалява вероятността от проява на агресия или поведенческа аномалия.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...