Назад до Морски обитатели

10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (1 част)

Океанът е място, в което непрестанно се случват чудни неща.

По света са направени няколко наистина невероятни аквариуми, чиято основна цел е да ни покажат красотата на морския свят.

Някои от тези аквариуми са толкова впечатляващи, че спокойно могат да си съперничат с красотите, които е сътворила майката природа.

Представяме ви 10 от тях!

Аквариума "Okinawa Chiraumi" - Япония

Японците са известни с това, че обичат да изпипват нещата, които правят и аквариумът "Okinawa Chiraumi" не е изключение.

Построен е през 2002 г. и има един от най - големите в света акрил панели за наблюдение.

Всяка година аквариумът привлича милиони посетители от множество държави. Представени са много различни видове риби и морски растения. Аквариумът предлага екстри като гмуркания сред животните и други забавни дейности, които правят посещението тук наистина вълшебно. Основната атракция тук е аквариумът "Kurosio", който е дом на китови акули, скатове, пасажи от сардини и други животни.

Аквариума "Ushaka Marine World" - Южна Африка

Този невероятен аквариум се намира в град Дърбан и е разположен на площ от 65 декара. Паркът е построен тематично, така че да прилича на корабокрушение и е разделен на много различни секции.

Сред основните забележителности на парка са гмуркания сред акули, представления на делфини, хранене на скатове и представления с тюлени. Аквапаркът разполага още с търговки и развлекателен кът, в който децата могат да се забавляват.

В "Ushaka Marine World" има уникални видове морски животни. Посетителите буквално остават запленени от многобройните видове риби и други океански животни. Срещат се и някои застрашени от изчезване видове. "Ushaka Marine World" е наистина уникално място място, което се харесва на малки и големи.

"Shanghai Ocean Aquarium" - Китай

Аквариумът "Shanghai Ocean" е разположен на площ от почти 264 хиляди квадратни фута и представя някои от най - редките видове животни в света.

Посетителите имат удоволствието да наблюдават антарктически пингвини, китайски алигатор, гигантски саламандър и други същества, които много рядко се срещат в дивата природа.

В аквариума е вграден тунел, за да могат посетителите буквално да се "потопят" в морските дълбини. Освен това тунелът осигурява невероятна гледка на 360 градуса, която ще впечатли дори и най - претенциозните туристи.

Аквариума "Monterey Bay" - Калифорния

Аквариумът "Monterey Bay" е една от най - уникалните забележителности по западното крайбрежие на Америка, тъй като съдържа голямо разнообразие от животински и растителни видове.

Основната цел на аквариума е да даде сигурно и добро убежище на силно застрашени животни, като по този начин се развиват програми за запазване на видовете и връщането им след време обратно в дивата природа. Аквариумът се гордее с над 35 000 животни и около 620 различни видове.

Гостите му могат да участват в храненето на животните, да се насладят на невероятни животински представления и да изживеят приятни образователни екскурзии. Видовете, които се намират в този аквариум включват тюлени, китове, акули, октоподи, медузи, змиорки, сардини и други.

Аквариума "L'Oceanografic" - Испания

Това е едно от най - красивите места в Испания и е истински рай за любителите на подводния свят. Аквариумът съдържа някои от най - уникалните и странни морски животни. Подгответе се да бъдете изумени от танцуващи тюлени, делфини и възхитителни пингвини.

Това е най - големият аквариум в Европа и разполага с 12 отделни сгради, които пресъздават различни морски екосистеми.

Освен риби в аквариума се срещат и множество морски птици. Над 500-те вида морски животни осигуряват уникално преживяване на всички посетители.

Към втора част >>>

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

"EXTREEM" - Помпи за вълни
109.20
лв
+ подарък изненада
"SunSun JP-025" - Помпа за аквариуми от 300 до 500 л.
41.34
лв
изненада при поръчка над 60 лв

Отзиви

Коментирай
loading...