Назад до Морски обитатели

10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (2 част)

Океанът е място, в което непрестанно се случват чудни неща.

По света са направени няколко наистина невероятни аквариуми, чиято основна цел е да ни покажат красотата на морския свят.

Някои от тези аквариуми са толкова впечатляващи, че спокойно могат да си съперничат с красотите, които е сътворила майката природа.

Представяме ви 10 от тях!

"Sydney Aquarium" - Австралия

Аквариумът се намира в пристанището Дарлинг и е дом на над 6000 животни от 650 различни вида. Добре известно е, че във водите около Австралия се срещат едни от най - изумителните морски животни и аквариумът в Сидни представя точно този уникален морски свят.

Комплексът разполага с голям акрилен тунел, където посетителите могат да се разходят и да наблюдават как рибите плуват около тях.

Посетителите на аквариума могат да се наслаждават на пингвини и тюлени във водата и извън нея. Освен това в парка живеят още различни видове акули, сардини, октоподи, крокодили и скатове, които има с какво да впечатлят дори и най - претенциозните посетители.

"New England Aquarium" - Бостън

Аквариумът е построен през 1969 г. и от тогава до днес се превръща в убежище на застрашени морски видове. Има изграден коралов риф, който наподобява Карибския коралов риф.

Тук ще може да наблюдавате голямата бяла акула, красиви и многоцветни тропически риби, морски костенурки, октоподи и др.

Аквариумът разполага и със сладководна част, в която са представени някои от животните, срещащи се в Амазонка – анаконди, пирани, електрически змиорки и много други. Има още тюлени и пингвини, както и редица уникални редки видове, които се наслаждават на комфорта в този невероятен морски парк.

"Two Oceans Aquarium" - Южна Африка

Южната част на Южна Африка се намира точно там, където се пресичат Атлантическият и Индийският океан.

Тук се срещат студени и топли течения и това създава много благоприятни условия за процъфтяване на морския живот. Не е необходимо да се гмуркате в морските дълбини, за да се насладите на кипящия живот, защото "Two Oceans Aquarium" пресъздава тази картина за вас.

Аквариумът разполага с 6 тематични зали, които са дом на повече от 3000 животни. Търсачите на силни усещания могат да се гмурнат сред акулите, да хранят различни животни и да преминат през истинска гора от водорасли.

"National Aquarium" - Балтимор

Това е един от най - обширните аквариуми в света. Построен е през 1981 г. и е дом на над 16 500 животни от повече от 660 различни вида.

Първият етаж на парка представя екваториалните гори и е пълен с различни видове тропически птици. Аквариумите, в които се намират акулите, са високи над 15 метра.

Там има големи бели акули, акула чук и много други. Друга уникална черта на този парк е аквариумът с жаби, който се явява най - голямата изложбена зала на жаби в света.

"Georgia Aquarium" – Атланта

Това е най - големият аквариум в света, дом на някои от най - редките морски животни на планетата. Паркът съдържа 5 различни галерии.

В тези галерии посетителите имат възможност да видят широка гама от животни в техните естествени местообитания. Тук се намира най - големият акрилен панел в Северна Америка, който е дом на много скатове и акули и съдържа 6.3 милиона галона вода.

Аквариумът представя някои уникални животни като рибата лъв и редица видове морски костенурки. Има и отделна галерия с речни животни, които се срещат във водните басейни на Южна Америка и Африка. Освен това тук живеят множество пингвини, делфини и други невероятни морски животни.


<<< Към първа част

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...