🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

150 лв. глоба плаща всеки, който храни улично куче или коте в Благоевград

Глобата за хранене на бездомно куче или коте в Благоевград е 150 лв. Всеки, който бъде засечен в нарушение от общинските инспектори по обществения ред и сигурността, ще бъде санкциониран с тази сума.

Благоевградчани са на различни мнения относно забраната. Някои хора смятат, че ако уличните животни бъдат хранени, няма да са толкова агресивни. Други са на противоположна позиция.

"Да се осинови куче от приюта е по - хуманно решение. По този начин броят на бездомните ще намалее, както и опасността от проява на агресивно поведение срещу хората", каза собственичката на приюта за бездомни кучета в благоевградското село Мощанец, Илияна Балева.

Законно регистрираните кучета със стопани в общината са 389 на брой. До момента има установен само един нарушител на забраната, на който е съставен акт.

Рейтинг:
2.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

8. Калина Георгиева

Няма да спра. За нищо на света. Те са живи същества.

7. Бастет
Трябва да го оставят да умре тоя бунак от глад
6. ЕДИН БЛГАРИН
http://www.varna.utre.bg/2014/01/13/203421-sudut_reshi_mozhem_da_hranim_bezdomni_zhivotni_bez_da_ni_globyavat
5. Маня Андреева
Това е малоумна общинска наредба, противоречаща на Закона за защита на животните! Издалите я трябва да понесат санкции, а не гражданите, които хранят бездомните животни!
4. Румяна Начева
Какви са тези закърнели мозъци измислили тази висша простотия. Да глобиш някой, защото е нахранил живо същество!? Благоевград, вдигайте се, утре ще ви забранят и на бездомен човек да подадете къшей хляб.
3.
ТОЗИ КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ ТАЗИ ГЛУПОСТ НЯМА ГРАМ МОЗЪК !ДА НАКАЗВАТ ТИЯ КОИТО ИЗХВЪРЛЯТ ЖИВОТНО ТРЯБВА ДА Е ГЛОБЕН !ОТ КЪДЕ СА ТЕЗИ БЕЗДОМНИЧЕТА ?Ана когото са направили акт трябва да съди общината не трябва да отлага !Има закон за закрила на животните ДЕЙСВАЙТЕ !!
2.
НИКОГА НЯМА ДА СПРА ДА ГИ ХРАНЯ!НИКОГА МОЖЕ ЛИ ДА СПИШ СПОКОЙНО КОГАТО ИЗХВЪРЛЯШ ГОДНА ХРАНА В БОКЛУКА И ДА ГЛЕДАШ ЖИВОТНОТО В ОЧИТЕ НАУЧИЛА СЪМ И ДЪЩЕРЯ СИ КОГАТО НЯМА КАКВО ДА ИМ ДАДЕ ТЯ КУПУВА ХРАН ЗА ТЯХ! ЩЕ ТРЯБВА ДА Е АБСОЛЮТЕН ИДИОТ ТОЗИ КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ ТАЗИ ЗАПОВЕД-ИЗРОД
1.
Trqbva li da se ostavqt ulichnite kucheta i kotki da umrat ot glad?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...