🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до У нас

Бургаска зоозащитна фондация изгражда първи по рода си Спасителен център за животни в беда

Фондация, посветила дейността си на защита на животните, която се появява преди 7 години, не спира да ни показва, че доброто съществува и че всички ние сме отговорни за неговото осъществяване.

Преминала през какво ли не, приобщила не един и двама към своите редици, организацията не спира да се бори за създанията, които си нямат никого - бездомничетата по улиците, всички онези кучета, котки, птици и други, които хората са свикнали да подминават с мисълта, че някой друг трябва да се погрижи. И тя се грижи, всекидневно, всеотдайно и с голяма обич!

Кои са хората, които я изграждат? Това са доброволци от Фондация "Приятели на животните - Бургас", които дълги години се борят правата на бездомните животни. Доказали неведнъж, че за всичко има начин, те излекуват хиляди животни в тежко състояние, кастрират над 1000 животни, приютяват от улицата и задомяват почти още толкова, те продължават да работят неуморно.

След 7 години усърден труд стената, която не могат да разбият, се оказва получаването на свое парче земя и изграждането върху него на Спасителен център за животни в беда. Година след година, кампания след кампания, редом с всички останали трудности и сигнали за спешни случаи, те са почти на финала на закупуването на така желания парцел!

Фондация "Приятели на животните - Бургас" се обръща към всички хора с очи към каузата да й подадат ръка и най - накрая изграждането на Спасителния център да стане реалност. Той ще бъде изграден изцяло по европейски стандарт, отговаряйки на изискванията на законовата мярка в България. Това няма да бъде просто поредният приют, а сграда с помещения, наподобяващи домашна среда. По този начин животните ще се чувстват спокойни и обгрижвани, докато дойде моментът за тяхното осиновяване.

Всеки човек от областта ще може да ги посещава и да полага доброволни грижи като социализация, разходки и други подпомагащи дейности. На територията на центъра ще бъдат организирани детски посещения от градини и училища, които изявят желание, с цел да се покаже на децата отговорността, свързана с отглеждането на домашен любимец. Ще бъдат организирани различни по вид кампании в полза на животните, както информационни така и приобщаващи нови хора.

Нека, който има желание да получи повече информация, се свърже с Фондацията на телефон: 0898 432 428, да пише на: info@koi-me-iska.com или на страницата на Фондацията във Фейсбук:
https://www.facebook.com/PriateliNaZhivotnite.AnimalFriendsFoundationBurgas/?fref=ts

Един клип, разказващ за дейността на фондацията:
https://www.youtube.com/watch?v=0ocQvNnZmWA

Линк към събитието:
https://www.facebook.com/events/744919368974446/

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...